Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autobahnvignet en Brennervignet Oostenrijk

Vraag gesteld door R. Sturkenboom op 11 juli 2022

Ik rijd via de Inntal Autobahn naar Mayrhofen en vandaar 2 dagen later naar Italië. Moët ik dan zowel een Autobahnvignet als een Brenner vignet kopen of volstaat een van beiden?

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert


U reist via Oostenrijk naar Italië. Onderweg rijdt u over de Inntal Autobahn naar Mayrhofen. Vanuit Mayrhofen rijdt u via de Brennerautobahn naar Italië. U vraagt zich af of u zowel voor een tolvignet als aparte tol voor de Brennerautobahn moet betalen, of dat één van beiden volstaat.

U heeft een tolvignet nodig voor de Oostenrijkse Autobahnen en Schnellstrassen, zoals de Inntal Autobahn. Daarnaast dient u aparte tol te betalen in de Brennerpas. Dit licht ik in onderstaand antwoord verder toe.

Tolvignet Oostenrijk

Op de Autobahnen en Schnellstrassen in Oostenrijk is voor voertuigen met een toegestane maximummassa (te vinden op het kentekenbewijs) tot en met 3500 kg een tolvignet verplicht. Deze kunt u hier bestellen.

Tol op de Brennerautobahn

Bovengenoemd tolvignet is op de Brennerautobahn niet bruikbaar. De Brenner is een zogenaamde Sondermautstrecke, ofwel een deel van het Oostenrijkse hoofdwegennet waarvoor apart tol betaald moet worden. U vindt actuele tarieven en mogelijke betaalwijzen van dit traject op deze website.

Meer informatie?

U leest meer over tol in Oostenrijk op onze website.