Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reisverzekering en medische kosten

Vraag gesteld door op 29 maart 2022

Op website NederlandWereldwijd staat bij t reisadvies over de Filippijnen de volgende passage over een vereiste verzekering:

“U moet een reisverzekering hebben welke COVID-19-gerelateerde klachten dekt voor tenminste een bedrag van USD 35.000,-- per behandeling.”

Het lukt ons niet meer info over die verzekering te bemachtigen. Kunt u helpen? Wat voor verzekering is vereist en waar sluiten we die af?

We hebben een NL zorgverzekering en een doorlopende reisverzekering (NH1816Verzekeringen). Is dat voldoende of is er een extra verzekering nodig?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert


U wilt een reis maken naar de Filipijnen. Het reisadvies is dat u een reisverzekering moet hebben die ziektekosten als gevolg van COVID-19 tot USD 35.000 dekt per behandeling. U wilt meer informatie hierover.

Zekerheid

Dat de Filipijnen een dergelijke reisverzekering verplicht stellen, kan te maken hebben met het feit dat zij zeker willen weten dat, mocht u onverhoopt in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, de kosten daarvan betaald worden.

Reisverzekering

Reisverzekeringen geven dekking voor onvoorziene uitgaven en/of medische kosten. Vaak moet u dit apart opgeven. Hoewel veel zorgverzekeringen noodzakelijke medische kosten in het buitenland vergoeden, kan dit onvoldoende zijn. De vergoeding is namelijk naar Nederlands prijspeil. In het buitenland kunnen medische kosten hoger zijn dan in Nederland. Een reisverzekering biedt dan uitkomst. Ook biedt een reisverzekering dekking voor onvoorziene uitgaven, bijvoorbeeld als wegens ziekte een langer verblijf in het buitenland noodzakelijk is.

Dekking

Ik raad u aan om bij uw reisverzekering en zorgverzekering na te vragen of en tot welk bedrag zij dekking bieden in geval van ziektekosten als gevolg van COVID-19.

Meer informatie over de reisverzekering kunt u lezen op onze website.