Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag mijn hond mee naar Gibraltar?

Vraag gesteld door op 27 april 2022

Mogen we onze hond in de auto meenemen voor een 1-daags bezoek aan Gibraltar?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert


U bent voornemens een eendaags bezoek te brengen aan Gibraltar. U wilt graag uw hond meenemen op deze reis en wilt graag weten of dit is toegestaan.

Huisdieren

Het meenemen van een kat of hond naar Gibraltar is toegestaan. Ook het wederom ‘invoeren’ van het huisdier naar de EU is toegestaan. Er geldt geen quarantaine verplichting voor het huisdier. Er gelden wel enkele voorwaarden voor het ‘in- en uitvoeren’ van uw hond.

Voorwaarden

Uw hond moet gechipt zijn en deze microchip kunnen worden uitgelezen. Ook moet uw hond zijn ingeënt tegen hondsdolheid. De vaccinatie moet na het plaatsen van de microchip én ten minste 21 dagen voor de dag van binnenkomst zijn toegediend. Ten slotte moet het huisdier een EU-dierenpaspoort hebben.

Verklaring ‘niet-commercieel transpoort’

Bij aankomst moet een verklaring worden getekend inhoudende dat u het huisdier niet-commercieel vervoerd. Als er wel sprake is van commercieel vervoer (verkoop of eigendomsoverdracht), dan geldt een andere invoerprocedure.

Conclusie

U kunt uw hond meenemen bij een eendaags bezoek aan Gibraltar. Het is wel van belang dat uw huisdier gechipt en ingeënt is tegen hondsdolheid en beschikt over een EU-dierenpaspoort.

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina reisvoorbereiding Gibraltar en de site van de gemeente van Gibraltar.