Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Invullen dPLF

Vraag gesteld door G.J. Bannink op 11 april 2022

Trekken door en verblijven in meerdere landen, o.a. ook door IT en HR. Weten niet precies wanneer we deze twee landen binnenkomen en verlaten. Welke data dan in te vullen.

Antwoord van Mandy

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

Update: sinds 1 mei 2022 is het niet langer verplicht om het Passenger Locator Form in te vullen voor vertrek naar zowel Italië als Kroatië. Meer informatie vindt u in de ANWB Reiswijzer.

Binnenkort reist u door onder meer Italië en Kroatië. Omdat u nog niet weet wanneer u deze landen inreist en verlaat, vraagt u zich af welke data u op het digital Passenger Locator Form (dPLF) in moet vullen. Dit zal ik per land toelichten.

Italië
Wanneer u het dPLF van Italië hebt ingevuld, ontvangt u per e-mail een QR-code. Deze moet u kunnen tonen wanneer u hier bij aankomst naar wordt gevraagd. De aangegeven data in dit formulier moeten kloppen. Verschillen de werkelijke aankomst- en vertrekdata met de gegevens die u op dit formulier heeft ingevuld? Dan is het mogelijk om het formulier op een later moment nog aan te passen.

Dit doet u door in te loggen op de website waar u het formulier heeft ingevuld. Klik op de drie streepjes rechtsbovenin, en vervolgens op ‘Mijn PLF’s’. U past het formulier aan door op het pennetje onder ‘Actions’ te klikken. Wanneer u alle wijzigingen hebt opgeslagen, ontvangt u per e-mail een nieuwe QR-code.

U leest deze informatie terug op deze website van de Italiaanse overheid.

Kroatië
Verandert uw aankomstdatum in Kroatië? Wanneer deze datum binnen de periode die u heeft ingevuld valt, is het niet noodzakelijk om een nieuw formulier in te vullen. Het is wél verplicht om een nieuw formulier in te vullen wanneer uw nieuwe aankomst- en vertrekdata buiten de doorgegeven periode vallen.

Verlengt u uw verblijf, en blijft u langer in Kroatië dan u heeft aangegeven? Dan is het niet nodig om een nieuw formulier in te vullen.

U leest alle informatie over registratie bij verblijf in Kroatië terug in deze FAQ.

Check voor vertrek
In veel landen gelden nog coronaregels waar u tijdens uw reis rekening mee dient te houden. U vindt een actueel overzicht van de regels en handige bronnen terug in de ANWB Reiswijzer en het reisadvies van Nederland Wereldwijd.