Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Cruise naar Rusland

Vraag gesteld door P. Proot-Godvliet op 27 februari 2022

Heb enige tijd geleden een cruise geboekt naar het Oostzeegebied met o.a. het bezoeken van St.Petersburg in Rusland.
Wat betekent de ontstane oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne voor het wel of niet doorgaan van zo’n reis, als op moment van de reis er nog streng afgeraden wordt om Rusland te bezoeken ? en de financiële konsekwenties voor mij als consument ? Krijg ik mijn geld dan terug ?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert


U hebt een cruise naar het Oostzeegebied geboekt, waarbij een bezoek aan St. Peterburg is opgenomen. U vraagt of de reis wel door kan gaan, nu reizen naar Rusland wordt afgeraden vanwege de oorlogssituatie tussen Rusland en Oekraïne. Ook wilt u weten of er financiële consequenties voor u zijn.

Verschillende mogelijkheden

Het is op dit moment lastig om aan te geven wat de ontstane situatie tussen Rusland en Oekraïne voor uw reis betekent. Mocht de situatie ten tijde van uw geplande cruise nog zo zijn, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Wanneer de cruise wordt geannuleerd door de organisator, omdat de cruise niet door kan gaan, hebt u recht op terugbetaling van de betaalde reissom. Maar wanneer de cruise met een aangepast reisplan wel door kan gaan, dan ligt het eraan of u een gedeelte van de reissom terug krijgt. Dat kan bijvoorbeeld afhankelijk zijn van hoeveel dagen de cruise zou zijn en de duur van uw verblijf in St. Petersburg. Ik kan dat zo niet beoordelen. Als u de cruise zelf annuleert, dan bent u in principe uw geld kwijt.

Contact opnemen

Ik raad u aan contact op te nemen met de cruisemaatschappij of de organisatie waar u de cruise hebt geboekt om uw vragen en de mogelijkheden te bespreken. 

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar onze website.