Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

CO2-emissie niet geregistreerd

Vraag gesteld door op 27 april 2022

Bij het aanvragen van een milieusticker voor Frankrijk voor mijn Peugeot Partner 2.0 HDI uit 2005 wordt gevraagd naar de CO2 emissie.
Maar die staat niet op het kenteken en ook niet in de database van de RDW. Wat nu?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert


U heeft een Peugeot Partner uit 2005 en wilt hiermee naar Frankrijk. Voor toegang tot de Franse milieuzones heeft u een Franse milieusticker nodig. Bij de aanvraag van deze sticker wordt o.a. om de CO2-emissie gevraagd in g/km. In het kentekenregister is de CO2 uitstoot niet geregistreerd. U wilt graag weten hoe u nu verder moet met uw aanvraag.

Milieustickers

In Frankrijk zijn er permanente en tijdelijke milieuzones. Een milieuzone mag alleen worden ingereden door voertuigen met een geldige milieusticker. Afhankelijk van de uitstoot van schadelijke stoffen en gassen wordt een voertuig ingedeeld in een van de zes categorieën.

Aanvraag

De milieusticker kan worden aangevraagd via de officiële website van de betreffende Franse autoriteit. Voorafgaand aan de aanvraag kan via een simulatie worden bepaalt in welke categorie het voertuig vermoedelijk zal worden ingedeeld.  

Simulatie

Op basis van de thans bekende gegevens, volgt uit de simulatie dat uw voertuig zal worden ingedeeld in categorie 4.

Onbekende gegevens

Als bepaalde gegevens van het voertuig niet geregistreerd staan in het kentekenregister, dan kunt u deze invoervelden leeg laten. Als een invoerveld m.b.t. de uitstoot leeg blijft, wordt het voertuig geclassificeerd op basis van de datum van eerste registratie. Het is mogelijk dat uw voertuig door ontbrekende of niet geregistreerde informatie in een lagere klasse wordt ingedeeld.  

Conclusie

U kunt bij de aanvraag van de milieusticker het invoerveld m.b.t. de uitstoot leeg laten. De Franse organisatie die de milieustickers uitgeeft zal dan op basis van de wel bekende gegevens en het jaar van eerste toelating, het voertuig indelen in één van de zes categorieën. U krijgt vervolgens een milieusticker voor deze categorie thuisgestuurd.

Meer informatie kunt u vinden op onze pagina over milieuzones in Frankrijk en de officiële website voor de Crit'Air sticker