Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto met caravan in de winter op de Duitse autobaan

Vraag gesteld door G. Hagedoorn op 12 april 2022

Graag wil ik in contact komen met iemand met ervaring in reizen met auto+caravan in de winter op de Duitse autobaan in het donker met ongelooflijk veel vrachtverkeer. Dat vrachtverkeer kan niet meer op de parkeerplaatsen en parkeren vervolgens op de vluchtstrook met de alarmlichten aan. Dit is een zeer gevaarlijke situatie, omdat bij files je in het donker en in bochtig heuvelachtig gebied niet meer kan onderscheiden of de alarmlichten aangeven dat er een file is of een geparkeerde vrachtwagen. Ook is het haast niet meer mogelijk om op een parkeerplaats te komen om te pauzeren of zelfs bij tankstations om te tanken.

Antwoord van Monique

Antwoord van Monique

ANWB Expert


U wilt graag in contact komen met een ervaringsdeskundige in reizen met auto+caravan in de winter op de Duitse Autobaan. U ervaart namelijk verkeersonveilige situaties door de drukte op parkeerplaatsen en vluchtstroken o.a. door vrachtwagens die slecht te zien zijn in het donker.

Uw vraag heb ik voorgelegd aan de redactie van de KampeerKampioen (voorheen de Kampeer en CaravanKampioen). Zij hebben dit signaal nog nooit eerder gehad dus kunnen u geen specifieke tips geven anders dan de algemene veiligheidstips voor rijden met de caravan bijv. zoveel mogelijk overdag rijden. Wellicht zouden de ANWB leden die uw vraag en ons antwoord nu lezen u van tips kunnen voorzien. Daar is dit platform ook voor bedoeld (informatie van leden voor en door leden). Ze kunnen dit sturen naar experts@anwb.nl met in het onderwerp "tips voor dhr Hagedoorn", dan zorg ik dat deze tips naar u worden toegemaild.