Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reisformulier voor Italië

Vraag gesteld door op 19 augustus 2021

Ik las dat ik een online formulier (PLF) moet invullen om naar Italië te kunnen reizen. Ik kom er bij het invullen van het formulier niet helemaal uit. Ik moet invullen waar ik Italië binnenkom, maar in de gegeven lijst met mogelijkheden zie ik nergens de Brennerpas. Verder gaan wij naar meerdere locaties in Italië. Hoe moet ik dat aangeven in het formulier?

 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

Update: sinds 1 mei 2022 is het niet langer verplicht om het Passenger Locator Form in te vullen voor vertrek naar Italië. Meer informatie vindt u in de ANWB Reiswijzer.

U gaat met de auto met vakantie naar Italië en heeft een aantal vragen over het online formulier dat u moet invullen. 

Passenger Locator Form

Om Italië binnen te komen (met welk vervoersmiddel ook) moet iedere reiziger een online formulier invullen: het Passenger Locator Form (dPLF). Iedere volwassene moet een eigen formulier invullen. Meereizende kinderen mogen op het formulier van (één van) de ouders worden geregistreerd.

Rechtsboven kunt u de taal instellen in het Engels. Voor een vertaling naar het Nederlands kunt u eventueel gebruik maken van Google Translate.

Handleiding

Onderaan de eerste pagina vindt u deze (Engelstalige) handleiding die u kunt gebruiken bij het invullen van het formulier. Per vraag wordt uitvoerig uitleg gegeven.

Point of Entry

Er wordt o.a. gevraagd naar het vervoermiddel waarmee u reist. In uw geval kiest u ‘Car/Other vehicle’.

Vervolgens moet u ‘Point of Entry’ invullen waar u Italië binnen reist, dus de locatie waar u de grens over gaat. Als u de naam van de grensplaats niet in de lijst ziet staan, opteer dan voor “Other” en vul in het volgende veld dan de plaats in waar u Italië binnenrijdt.

Temporary address

Bent u een toerist en verblijft u op meerdere locaties, dan hoeft u bij ‘Temporary address’ alleen het adres van de eerste locatie op te geven.

Meer informatie over de coronamaatregelen in Italië vindt u in de ANWB Reiswijzer.