Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe voorruit en milieustickers

Vraag gesteld door op 10 november 2021

Mijn voorruit is na ruitschade vervangen. Hoe kom ik aan nieuwe milieuvignetten voor Frankrijk en Duitsland?

Antwoord van Chaim

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U heeft onlangs uw voorruit laten vervangen na ruitschade. Op uw verwijderde voorruit zaten milieustickers voor zowel Frankrijk als Duitsland. U wilt graag weten hoe u (nieuwe) milieustickers kunt verkrijgen.

Nieuwe ruit, nieuwe sticker

Als de voorruit van een auto moet worden vervangen zijn de daarop bevestigde milieustickers en vignetten niet langer bruikbaar. De bevoegde autoriteiten bieden geen coulance regeling en schrijven voor dat nieuwe vignetten moeten worden aangeschaft. Mogelijk dekt uw verzekeraar deze kosten, het is raadzaam om dit bij uw verzekeraar na te vragen.

Franse Crit’air sticker

De Franse milieusticker kunt u enkel online bestellen. Het is raadzaam om de sticker bij de officiële website te bestellen. Andere online aanbieders vragen een fors hogere vergoeding voor de sticker. De sticker kan niet in fysieke winkels worden gekocht en is niet verkrijgbaar bij de ANWB.

Voor meer informatie over de Franse milieusticker verwijs ik u graag naar onze website.

Duitse Umweltsticker

De Duitse milieusticker is o.a. verkrijgbaar via de fysieke ANWB-winkels en de ANWB-webwinkel. Ook is de sticker te koop bij garages en tank- en keuringsstation in Duitsland. Bij de ANWB kost de sticker € 13,95 inclusief verzendkosten. De kosten voor de sticker langs de snelweg en via andere online aanbieders variëren tussen de € 5 en bijna € 50,-.

Voor meer informatie over de Duitse milieusticker, verwijs ik u graag naar onze website.