Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleringskosten

Vraag gesteld door Willie Hendriks op 15 juli 2021

Ik heb op donderdag 15 Juli en hotel reservering gedaan bij All In hotels voor 5 dagen voor de datum 15 augustus as, kosten 414,40 euro.
Door omstandigheden kon ik achteraf gezien niet in deze periode. Dus heb ik deze boeking geannuleerd enwel een dag na mijn boekings datum. Nu krijg de rekening van de annulering gepresenteerd ( ik had geen annulerings verzekering afgesloten ) van maar liefst 65 % van de totale kosten een bedrag van maar liefst 259,35 euro. Is dit normaal als ik 1 dag na boeking al annuleer. Mij lijkt dit echt tegen alle billijkheid in. Wat kan en moet ik hiermee. Graag jullie advies

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Op 15 juli heeft u bij All-in hotels een hotel gereserveerd voor de periode van 15 augustus, 5 nachten. Achteraf bleek dat u niet kon in deze periode en daarom heeft u de boeking een dag later geannuleerd. All-in hotels rekent nu 65% annuleringskosten. U vindt deze kosten erg hoog en vraagt zich af of dit kan.

Als u een hotel reserveert dan heeft u te maken met de van toepassing zijnde voorwaarden. Op de website van All-in hotels kunt u lezen wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Volgens deze annuleringsvoorwaarden betaalt u vanaf de 42ste tot de 28ste dag voor aankomst, 65% van het arrangementsbedrag.
Dit percentage klopt dus in uw situatie.
Ik lees wel op hun website bij de veelgestelde vragen (vraag 11) dat u bij een vergissing de datum of het hotel kunt omboeken. Daarom raad ik u aan om de reserveringslijn te bellen (055-2032022) en dit met hen te bespreken.