Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voucher P en O

Vraag gesteld door A. van den Biggelaar op 6 april 2021

Valt P en O ferries onder de Nederlandse wetgeving tav terugbetaling voucher van geboekte overtocht vanuit Calais? Vorig jaar geboekt maar vanwege Corona was Engeland dicht. We willen graag ons geld terug maar dat wordt geweigerd.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft bij P&O Ferries vorig jaar een boottocht geboekt. De reis ging i.v.m. corona niet door. U heeft een voucher ontvangen, maar u wilt u geld terug. Dat wordt geweigerd. U wilt weten of P&O Ferries onder de Nederlandse wetgeving valt.

Annulering door veerdienst
Nee, in de algemene voorwaarden die ik op internet vond, staat dat Engels recht van toepassing is op de overeenkomst. Maar in het algemeen geldt de regel dat bij  annuleren van een (boot)reis door een onderneming de reiziger recht op terugbetaling van de ticketprijs. De veerdiensten (en ook andere ondernemingen) hebben in deze coronatijd als alternatief voor terugbetaling vouchers aangeboden. Het uitgangspunt is dat na het verlopen van de geldigheid van de voucher de ticketprijs alsnog wordt uitgekeerd aan de reiziger. Over het algemeen zal in de voorwaarden van de voucher staan wanneer de voucher verloopt en hoe u de voucher kunt inwisselen voor geld.

Geen annulering
Was er in uw geval geen sprake van annulering door P&O Ferries, maar kon de boottocht niet worden uitgevoerd door een inreisbeperking, dan ligt het iets anders. In dat geval heeft de veerdienst u bij wijze van tegemoetkoming een voucher gegeven. Of dit voucher is om te wisselen na afloop van de geldigheidstermijn staat veelal in de voorwaarden van de voucher staan.

Ik adviseer u (nogmaals) contact op te nemen met de veerdienst om de mogelijkheden te bespreken en te vragen of de veerdienst alsnog bereid om het geld terug te betalen of dat er mogelijk andere alternatieven zijn waar u zich in kunt vinden.

Komt u er niet uit met de veerdienst, dan het kan het ECC (het Europees Consumenten Centrum) (kosteloos) bemiddelen tussen u en de veerdienst.

Meer informatie over vouchers vindt u op onze website.