Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mover

Vraag gesteld door A. Swinkels op 30 april 2021

Ik heb een powrmover met nieuwe accu maar op een gegeven moment werkt hij niet meer terwijl ook een nieuwe batterij in de afstandsbediening zit en alle lampjes branden. ER zit wel een zekering tussen de plus en de schakelkast maar kan nergens een hooftschakelaar vinden.Hebt u een idee waarom deze niet meer werkt

Antwoord van Mickel

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een Powermover en die functioneert niet meer. De lampjes op de schakelkast branden wel.

De hoofdschakelaar zit bij deze mover tussen de +pool van de accu en de P-Bat aansluiting van het besturingskastje (dus is de dikke pool met rode ring).

Als u deze hoofdschakelaar 5 seconden uitschakelt, dan reset het systeem zich. Mocht er om wat voor reden geen hoofdschakelaar gemonteerd zitten, dan volstaat het ook om de +pool van de accu er 5 seconden af te halen.

De hoofdschakelaar is meestal een rode sleutel die u om kunt draaien. Als de lampjes op het besturingskastje branden, dan betekent dit dat de zekering goed is, want het kastje krijgt stroom vanaf de hoofdschakelaar (of +pool van de accu).

Om de afstandsbediening te activeren moet u de 2 bedieningsknoppen onderaan de afstandsbediening tegelijkertijd indrukken (groen lampje gaat dan branden).

U zou ook nog eens kunnen proberen of het met de noodkabel wel lukt. Die sluit u dan direct aan tussen de afstandsbediening en het besturingskastje.

Als dit allemaal niet werkt, dan zult u er waarschijnlijk toch een specialist bij moeten halen.