Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met auto en caravan door Noorwegen

Vraag gesteld door op 22 april 2021

Wij zijn van plan volgend jaar met onze kip kompakt door Noorwegen te trekken. Nu heb ik gehoord dat de wegen er heel slecht zijn en dat het schudden en de steenslag je caravan zeker niet ten goede komen. Klopt dit? De kipkompakt is 220 cm hoog en 185 cm breed, kunnen we goed door tunnels ed? Of raden jullie het af en is het beter om hutten te huren?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Volgend jaar bent u van plan met auto en caravan door Noorwegen te trekken. Uw vraag is of het klopt dat de wegen daar heel slecht zijn en dat het schudden en de steenslag de caravan niet ten goede komen.

In het algemeen heeft Noorwegen een goed wegennetwerk dat regelmatig wordt onderhouden. Er komen echter ook gravelwegen voor, die als de dooi inzet in de lente, tijdelijk slecht begaanbaar kunnen zijn. Bovendien kunnen de wegen kronkelig zijn en soms niet breed genoeg om het verkeer goed te laten doorstromen, wat betekent dat de reis daardoor langer kan duren. Meer informatie over Route-informatie en bereikbaardheid Noorwegen vindt u op onze website.

Verder adviseer ik u de (gratis) ANWB routekaart Scandinavië in de winkel te halen (of online te bestellen). Voor de autosnelwegen en de belangrijkste hoofdwegen is op deze kaart aangegeven of het wegen zijn die voor auto met caravan ‘af te raden’ of ‘verboden’ zijn of  ‘waarbij de bestuurder ervaren moet zijn’. In de winkel vindt u ook een leuke en praktische reisgids van Noorwegen.

Daarnaast vindt u veel praktische informatie over Noorwegen op onze website.