Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Jaarplaats ANWB camping België

Vraag gesteld door op 22 januari 2021

Wij hebben een jaarplaats op een anwb camping in Belgie. We moeten half februari het laatste gedeelte van het jaargeld betalen. kunnen wij deze betaling opschorten, totdat duidelijk is of we weer naar de camping kunnen? Vorig jaar hebben we een groot gedeelte (Pasen Pinkster en de meivakantie alsmede de herfstvakantie, die dan wel niet verboden was maar wel ten zeerste werd afgeraden) moeten missen en maar 200 euro van het jaarbedrag aftrek gekregen wat nu pas in de laatste termijn verrekend wordt.in afwachting van uw antwoord.

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een jaarplaats gehuurd in België. U vraagt of u uw laatste betaling kunt opschorten omdat u mogelijk niet gebruik kunt maken van de camping, net als vorig jaar.

U kunt uw betaling opschorten als u het vermoeden heeft dat de camping zijn verplichtingen daadwerkelijk niet kan nakomen. Als de camping echter open gaat, dan kunt u niet opschorten. Ook niet als u zelf van de camping geen gebruik kunt maken als gevolg van reisbeperkingen, bijvoorbeeld als u niet naar België kunt gaan.  Zolang niet duidelijk is of de camping daadwerkelijk open gaat raad ik u aan om met de camping te bespreken of een latere betaaltermijn mogelijk is. 

Heeft u het hele bedrag voor dit jaar betaald en blijkt later dat de camping alsnog dicht moet of er bijvoorbeeld faciliteiten niet open kunnen, dan kunt u vervolgens alsnog vragen om een gedeeltelijke restitutie.