Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Groene kaart

Vraag gesteld door F. Glasbergen op 9 april 2021

Welke landen in Europa is de groene kaart verplicht?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt in welke landen in Europa de groene kaart verplicht is.

Originele groene kaart
De originele groene kaart is verplicht in de volgende landen: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Iran, Israël, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland, Servië, Tunesië, en Turkije.

In deze bovenstaande landen wordt een groene kaart digitaal op telefoon of tablet, een schermprint of geprint op wit papier wordt niet als een geldige groene kaart geaccepteerd. In Bulgarije is een originele groene kaart niet verplicht, maar wel aan te raden.

Wilt u met uw auto door één van bovenstaande landen rijden? Vraag dan tijdig een groene kaart aan bij uw verzekeringsmaatschappij.

In de landen die niet genoemd zijn hoeft de groene kaart niet groen te zijn. Een groene kaart digitaal of op wit papier is dan voldoende.

Neem je (digitale) groene kaart altijd mee
Ondanks dat de groene kaart niet in ieder land verplicht is, is het handig om de digitale kaart altijd bij u te hebben. Sla hem op in uw telefoon. Dit scheelt een hoop gedoe als u betrokken bent bij een aanrijding. U vindt er uw polisnummer, informatie over wat u moet doen als u schade hebt en alle belangrijke telefoonnummers in geval van ongeval, pech of diefstal.

Meer informatie over de groene kaart vindt u op onze website.