Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Beste route naar Servië

Vraag gesteld door A. Zeebregts op 5 april 2021

Wij willen met de zomervakantie naar Servië (Sabac). Wat is de beste route om te rijden? Is het verstandig om via Kroatië en Slovenië te rijden of is de route via Hongarije een betere optie. Mijn vraag heeft vooral betrekking op overnachting,tolweg,langere route, grensovergangen,verschillende valuta’s en tanken. Ik hoor dat lange wachttijden bij de grensovergangen geen uitzondering zijn. Hoe zijn de wegen in de betreffende landen. Hoop dat u mij duidelijke informatie kunt verschaffen.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt deze zomer naar Servië en wilt weten welke route u het beste kunt rijden i.vm. tolwegen, lengte route, overnachtingsmogelijkheden, tanken, valuta etc.

Voor wat betreft de route wil ik u graag verwijzen naar de ANWB routeplanner. Daar kunt u de verschillende mogelijkheden bekijken en zien hoeveel kilometer de route is en hoe lang u daar over zou doen. Ook geeft de routeplanner aan wat de tol- en brandstofkosten per route zijn. Verder kunt u voor overnachtingsmogelijkheden de optie ‘hotels en campings’ aanvinken. Die worden dan per route getoond. Hetzelfde geldt voor de tankstations.

Het is nu nog lastig te zeggen hoe de wachttijden bij grenzen zijn in de zomer. Normaal gesproken kunnen de wachttijden inderdaad oplopen, maar nu is het vooral de vraag of mensen uit andere Europese landen ook op vakantie gaan naar het buitenland van de zomer. Als ‘heel Europa’ weer mag reizen zal het druk worden. Zeker als er bijv. testuitslagen moeten worden overlegd aan grenzen. Maar dat is allemaal nu nog niet bekend natuurlijk.

Ik adviseer u kort voor uw vertrek te bekijken welke route het handigst voor u is. En als u over een Twitteraccount beschikt, het Twitter account @anwbeuropa in de gaten houden.

Voor wat betreft de valuta en overige praktische informatie verwijs ik u graag naar de ANWB landeninformatie waar deze informatie per land wordt gegeven.