Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reizen naar Zwitserland

Vraag gesteld door A.P. Suykerbuyk op 9 november 2020

Ik wil later deze week via Frankrijk of Duitsland naar Zwitserland reizen. De reden daarvoor is dat ik daar een eigen chalet heb dat nodig winter klaar gemaakt moet worden omdat ik anders grote kans loop op flinke vorstschade.
Valt dit onder een noodzakelijke reis? Zo ja wat moet ik ondernemen om dan zonder problemen daar naartoe te mogen reizen?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

 

Om uw chalet in Zwitserland winterklaar te maken wilt u daar op korte termijn heen reizen. Valt dit onder een noodzakelijke reis? En wat moet in dan ondernemen om zonder problemen te mogen reizen?

De Nederlandse Overheid raadt op dit moment buitenlandse vakanties tot half januari af. 
Het bezoeken van een eigen huis in het buitenland valt in principe niet onder een noodzakelijke reis. 
Op dit moment zijn zowel Duitsland, Frankrijk en Zwitserland oranje gekleurd. Dat houdt onder andere in dat u, als u terugkomt vanuit een oranje gekleurd gebied in thuisquarantaine moet gaan. 
Wat de regels op dit moment inhouden en welke documenten u nodig heeft, kunt u vinden in de ANWB reiswijzer. U vindt in onze reiswijzer ook de link naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
De maatregelen verschillen per land en kunnen ook ieder moment worden aangepast. Ik raad u dan ook aan om deze websites regelmatig te raadplegen.