Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reizen naar Toscane

Vraag gesteld door D.J. van der Wolk op 9 maart 2020

Wij willen eind april naar Italië/Toscane op vakantie met de auto. Op dit moment is heel noord-Italië afgesloten. Is het dan nog mogelijk om via de snelwegen die door deze gebieden lopen te reizen? Zo nee, wat is dan het alternatief voor reizen met de auto?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U gaat eind april naar Toscane. Noord-Italië is afgesloten. U vraagt of het mogelijk is om via de snelwegen die door deze gebieden lopen, te reizen. En als dat niet mogelijk is wat het alternatief is, als u niet met de auto reist.

Momenteel geldt voor delen van Noord-Italië een rood reisadvies en voor overig Italië een oranje reisadvies. Een rood reisadvies betekent 'niet reizen' en bij een oranje reisadvies worden niet noodzakelijke reizen, zoals vakantiereizen, afgeraden. De reisadviezen gelden voor alle vormen van vervoer. Afhankelijk van de kleurcode van het reisadvies zullen ook vlieg- of treinreizen niet mogelijk zijn.

Op zich zal het mogelijk om alleen via de snelwegen te rijden, maar of tankstations, wegrestaurants e.d. open zijn, is de vraag. Ook is het de vraag of pechhulpverlening mogelijk is. Rijdt u door gebied waarvoor een rood reisadives, dan kan dit gevolgen hebben voor de dekking van uw reis- en/of annuleringsverzekering.

De situatie in Italië verandert snel (het is nu 10 maart). Ik kan dan ook niet te zeggen hoe de situatie eind april zal zijn. Ik raad u aan de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden. Meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor vakantiereizen kunt u lezen op onze website.