Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Coronavirus: moet ik mijn volledige reissom betalen

Vraag gesteld door J. Mooiweer op 4 maart 2020

Ik heb een hotel geboekt in een reisgebied in Italië dat inmiddels het advies oranje (Alleen noodzakelijke reizen) heeft. Ik heb de reis geannuleerd, en begreep dat mijn ANWB Reisverzekering de schade niet dekt. Ik heb een aanbetaling gedaan voor de reis. Mijn hotel geeft aan dat ik alsnog de volledige reissom moet betalen. Welke rechten/verplichtingen heb ik?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een hotel geboekt in Noord-Italië waarvoor een oranje reisadvies geldt. U heeft het hotel geannuleerd. Het hotel wil dat u de volledige kosten betaalt. U vraagt wat uw rechten en plichten zijn.

U bent helaas verplicht de volledige kosten voor de hotelovernachting(en) te betalen. Het oranje reisadvies betekent dat niet noodzakelijke reizen, zoals vakantiereizen, worden afgeraden.

Het feit dat in Noord-Italië het coronavirus heerst, waardoor dit oranje reisadvies is afgegeven, is overmacht. Zowel voor u als voor het hotel. Wanneer de annuleringsverzekering geen dekking biedt, komen de kosten van annulering voor uw rekening. Misschien kunt u de hotelhouder bewegen u enigszins tegemoet te komen. U zou bijvoorbeeld kunnen voorstellen om op een ander moment te reserveren.

Meer informatie over uw rechten als reiziger kunt u lezen op onze website.