Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bon à valoir

Vraag gesteld door op 2 januari 2021

Wij hebben afgelopen jaar onze vakantie naar Frankrijk geannuleerd ivm de Covid-19 . Wij hebben voor ons aanbetaling bedrag een zogenaamde "bon à valoir " ontvangen.

Nu willen wij opnieuw gaan boeken echter maar 1 week ipv 2 weken mede omdat dezelfde camping 400 euro duurder is geworden dan afgelopen jaar.

De camping geeft aan dat de voucher niet gebruikt kan worden omdat wij niet voor dezelfde vakantie duur boeken.  

Is er een mogelijkheid om alsnog het geld terug te krijgen of ben je inderdaad verplicht om op dezelfde camping eenzelfde periode te boeken?

Antwoord van Annemieke

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft vorig jaar uw vakantie naar Frankrijk geannuleerd. U heeft een voucher ontvangen voor de gedane aanbetaling. U wilt nu opnieuw boeken, maar er gelden voorwaarden aan het boeken met de voucher. U zou graag alsnog uw geld terug ontvangen.

Heeft u een camping gehuurd rechtstreeks in het buitenland en heeft u daar in verband met corona geen gebruik van maken, dan heeft u recht op terugbetaling van de huursom. 

Landen kunnen hier zelf echter, in verband met de buitengewone omstandigheden, elk een eigen beleid in voeren. In Frankijk moet je een voucher accepteren, als dit wordt aangeboden. Deze voucher is 18 maanden geldig. Heeft u hier na deze 18 maanden geen gebruik van kunnen maken, dan heeft u recht op geld terug.

U heeft vorig jaar een tegoedbon/voucher ontvangen voor de door u gedane aanbetaling. Deze voucher kunt u gebruiken bij de boeking van uw volgende vakantie. Er kunnen voorwaarden zijn verbonden aan het gebruik van de voucher. Kennelijk is dat hier het geval. Ook is de prijs van de camping dit jaar gestegen. U zou mogen verwachten dat u een vergelijkbare vakantie kunt boeken voor de door u ontvangen voucher. Er kunnen echter wel prijsverhogingen worden doorgevoerd. In dat geval zou u inderdaad bij moeten betalen. 

Ik raad u aan om met de camping contact op- te nemen om te bekijken of er andere mogelijkheden zijn om toch uw voucher te kunnen gebruiken, zoals een kortere vakantieduur. De voorwaarden van de voucher blijven wel van toepassing. Na verloop van de geldigheidsduur van de voucher is het mogelijk om uw geld terug te vragen.