Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanbod ander hotel

Vraag gesteld door op 8 augustus 2020

Wij hebben op 19/01/'20 een pakketreis geboekt bij FTI via D-reizen, naar Las Palmas. Nu schijnt dat het hotel gesloten is, maar dat is nog niet bekend/bevestigd aan FTI. Maar mocht dit bevestigd worden, dan is er een kans dat wij een ander hotel aangeboden krijgen van dezelfde hotelketen. Mijn vraag is nu: moeten wij dit accepteren of mogen wij dan kosteloos annuleren? Wat zijn onze rechten?

Antwoord van Lisette

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een pakketreis geboekt bij reisorganisator FTI via D-reizen. Het hotel schijnt gesloten te zijn. U vraagt wat uw rechten zijn, als het hotel inderdaad gesloten blijkt te zijn.

Het gaat om een wijziging in de voornaamste kenmerken van de reisdienst. De reisorganisator moet u hierover informeren. De reisorganisator kan een alternatief hotel voorstellen. U kunt dit alternatief aacepteren. Als daardoor de kwaliteit of de kosten van de pakketreis lager worden, hebt u recht op een passende prijsvermindering. U heeft recht op kosteloze annulering als u het alternatief niet wilt accepteren. De reis gaat dan niet door en u krijgt uw geld terug. 

In de algemene voorwaarden van de reisorganisator kunt u nalezen wat uw rechten zijn.