Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan een boete opgelegd worden na het rijden door Slovenië zonder tolvignet?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 september 2019

Nadat we de Karawankentunnel hebben gehad zijn we naar een natuurgebied gegaan in Slovenië. Nadat we daar geweest zijn hebben we er niet meer bij stil gestaan om een tolvignet te kopen, en zijn toen in één stuk doorgereden naar Kroatië. Heel dom natuurlijk omdat we van tevoren wisten dat we deze nodig hadden. Maar terplekke helemaal vergeten... We zijn niet gecontroleerd, maar vragen ons af of wij alsnog een boete kunnen verwachten zonder dat de politie ons staande heeft gehouden. Zo ja, is er nog een mogelijkheid om achteraf de tol te betalen zonder extra dikke boete?
 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft in Slovenië vergeten tol te betalen. U wilt weten of er een mogelijkheid is om de tol alsnog betalen en of u een boete kunt verwachten?

In Slovenië is een tolvignet verplicht op alle autowegen en snelwegen. Volgens de informatie van de tolmaatschappij DARS zijn de volgende instanties belast met controle van tolvignetten: “Vignette control is carried out by the Police, Financial administration of the Republic of Slovenia and tolling supervisors.”

Ons is bekend dat de politie veelvuldig controleert op de toltrajecten. Ons is niet bekend of er andere controles worden uitgevoerd. U kunt afwachten of u alsnog een schrijven ontvangt van de tolinstantie. Maar als u zekerheid wilt, kunt u navragen bij de tolinstantie of er alsnog een mogelijkheid bestaat de tol te betalen. U moet er dan wel rekening mee houden dat u daarnaast een boete moet betalen wegens het niet hebben van het tolvignet. Op de website van DAR staat het volgende contactgegevens:
Toll – call center (working hours): + 386 (0)1 518 83 50
Email: info@darsgo.si

Meer informatie over tol in Slovenië vindt u op onze website.