Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe ontvang ik mijn eta?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 2 september 2019

Wij gaan over twee weken naar Canada. Ik heb een eta aangevraagd en deze is goedgekeurd. Ik heb een uitdraai van de mail, maar staat er nu ook een aantekening in mijn paspoort?

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een eTA voor Canada aangevraagd . De aanvraag is goedgekeurd, hiervan heeft u per e-mail een bevestiging ontvangen. U wil weten of er nu ook een aantekening in uw paspoort staat.

U hoeft alleen te beschikken over de eTA-goedkeuring die u per e-mail heeft ontvangen.

Op de website van de Canadese overheid waar u de eTA heeft aangevraagd, staat de volgende informatie (in het Nederlands):

"U kunt de e-mail met de bevestiging gebruiken als referentie, maar u hoeft deze niet af te drukken voor gebruik tijdens uw reis. Een eTA wordt elektronisch gekoppeld aan uw paspoort of reisdocument en is vijf jaar geldig of tot uw paspoort vervalt. Als uw eTA is goedgekeurd, maar u verkeerde paspoortgegevens heeft ingevoerd op het eTA-aanvraagformulier, bijvoorbeeld een verkeerd paspoortnummer, wordt u niet toegelaten aan boord van uw vlucht. Zorg dat u uw paspoortnummer correct is ingevoerd om eventuele reisvertragingen te vermijden."