Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tolvignet

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 juli 2019

Wij hebben een tol vignet voor Zwitserland bij jullue in de winkel gekocht. Wij hebben hier geen bon meer  van. We wisten niet dat we die moesten bewaren. Ook hebben we de sticker op de verkeerde plek geplakt. Volgens medewerker van de anwb moest de sticker onder de sticker van Duitsland (milieu). Nu blijkt dat niet te kloppen. Hebben jullie advies voor ons wat kunnen doen?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Het tolvignet Zwitserland heeft niets te maken met milieusticker Duitsland. Ik vraag me dus af of u de sticker 'fout'hebt geplakt.
Hieronder zet ik voor u de regels voor het opplakken van de tolvignet sticker Zwitserland. Het mag op veel posities, dus hopelijk is het voor wat u betreft goed gegaan?

  • Het vignet moet aan de binnenzijde van de voorruit linksonder of linksboven worden bevestigd. Ook is het toegestaan het vignet boven in het midden van de binnenzijde van de voorruit te bevestigen. Bevestig de sticker volgens de regels, met plakband bevestigen is bijvoorbeeld niet toegestaan.
  • Op de motor moet het vignet goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld op de tank, op de kuip of het windscherm.
  • Beschadigde vignetten zijn ongeldig.
  • Bij aanhangers zonder ruiten moet het vignet op een niet verwisselbare, gemakkelijk toegankelijke plaats worden aangebracht aan de linkerzijde, liefst onzichtbaar vanwege het risico op diefstal. Dit kan soms omslachtig zijn omdat hiervoor mogelijk de kap van de aanhanger geopend moet of het dekzeil verwijderd.
  • Bij aanhangers met alleen zijruiten moet het vignet op een ruit aan de linkerzijde worden geplakt.
  • Het is verplicht oude Zwitserse tolvignetten van voorgaande jaren te verwijderen.