Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

TSA slot nodig voor Tenerife?

Vraag gesteld door J.G. Nooyen op 29 juni 2019

We hebben nog oudere koffers om op vakantie te gaan alleen hebben deze geen tsa sloten. Zijn deze sloten verplicht om te vliegen naar tenerife?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Deze TSA sloten zijn alleen voor Amerika verplicht maar worden voor de overige landen aangeraden.

Sinds 9/11 zijn op veel luchthavens de veiligheidseisen aangescherpt. Dit geldt ook voor de Verenigde Staten, waar het TSA slot verplicht is gesteld. Op de ruim 450 luchthavens van Amerika dient alle bagage te zijn voorzien van zo’n slot. En niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook op luchthavens in Europa en Azië wordt het TSA slot gebruikt. Luchthavenmedewerkers beschikken over een speciale sleutel waardoor zij dit slot moeiteloos kunnen openen. Zonder TSA slot loopt u het risico dat u uw koffer geforceerd terugvindt.

Waarom is een TSA slot zeer gewenst, en in sommige staten zelfs verplicht?

Dat heeft alles te maken met veiligheid en met de controle van bagage. Uw bagage wordt door de douane gecheckt op zowel de luchthaven van vertrek als op de luchthaven van bestemming. Daarbij wordt gekeken of er geen verboden voorwerpen in de koffer zitten, zoals bedreigde diersoorten, verdovende middelen of vuurwapens. Naast de douanecontroles zijn er ook nog controles door de luchthavenbeveiliging, met het oog op de veiligheid van reizigers en passagiers. De TSA-sloten zijn speciaal ontwikkeld om al deze controles gemakkelijker te maken. Door de aanschaf van een TSA slot verleent u uw medewerking aan deze controles, zodat het douanepersoneel zich niet genoodzaakt ziet om het slot te forceren. Na de controles wordt de koffer weer keurig afgesloten en kunt u veilig de reis voortzetten.