Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Met een oldtimer (1980) naar Frankrijk

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 20 juni 2019

Ik ga deze vakantie met mijn Volvo 245 GL uit 1980 naar Frankrijk. Bij het aanvragen van de milieusticker is de laatste vraag wat de CO2 uitstoot is in g/km. Dit is mij niet bekent en bij RDW/kentekencheck staat "Niet geregistreerd". Wat vul ik in op de aanvraag?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U wilt met vakantie naar Frankrijk met uw auto, een Volvo 245 GL uit 1980. Bij het aanvragen van de milieusticker is de laatste vraag wat de CO2 uitstoot is in g/km.

Uw auto is uit 1980. Toen werd de CO2 uitstoot niet vermeld in de specificaties. In Frankrijk zijn er milieustickers in zes categorieën: 0 (groen), 1 (paars), 2 (geel), 3 (oranje), 4 (rood) en 5 (grijs). De categorie wordt bepaald door het type voertuig (auto, motor, bromfiets, enzovoort), de mate van CO2-uitstoot (Euronorm) en de leeftijd van het voertuig. De groene sticker is voor de schoonste voertuigen.

De meest vervuilende voertuigen, waaronder personenauto's geregistreerd vóór 1 januari 1997 en motoren van vóór 1 juni 2000, krijgen geen milieusticker. Zie voor de volledige indeling deze pagina. Omdat uw auto geregistreerd is vóór 1 januari 1997 kunt u dus helaas geen milieusticker voor Frankrijk aanvragen. Dat betekent dat u niet door (permanente en tijdelijke) milieuzones mag rijden.

Op onze website vindt u meer informatie over deze permanente en tijdelijke milieuzones in Frankrijk.