Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete uit Luxemburg, wat nu?

Vraag gesteld door M. Proveniers op 5 juni 2019

Afgelopen weekend ben ik met de motor wezen rijden in luxemburg. Nu blijkt dus dat ik geflitst ben op een provincialenweg na het inhalen van een auto (vermoed ik, geen foto aanwezig). Nu heb ik gisteren een aangetekende brief binnen gehad waarop staat dat ik 52km p/u te hard heb gereden, niet slim dus. In die brief zit een bewtisting formulier en een formulier waarop ik de reden van de overtreding kan invullen maar nergens wat ik er mee moet doen en waar ik het eventueel naar toe kan sturen. Hoe gaat dit in zijn werking?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete uit Luxemburg ontvangen vanwege het met uw motor overschrijden van de maximumsnelheid met 52 km/u na correctie. U vraagt zich af hoe te handelen.

U dient het formulier in te vullen en te retourneren. Neem aan dat er wel een e-mailadres of een postadres in de brief (of op de enveloppe) staat vermeld. Vervolgens zal u na enige tijd de boete thuis gestuurd krijgen.

Boeteafhandeling

  • Verkeersovertredingen zijn ingedeeld in vier categorieën, van licht tot zwaar.
  • Lichte verkeersovertredingen worden afgedaan met een boete tussen de € 24 en € 74 en/of een vrijheidsstraf van één tot zeven dagen. Voor zware verkeersovertredingen is een boete tussen € 24 en € 145 voorzien en kan het voertuig in beslag worden genomen.
  • Verkeersovertredingen kunnen ter plekke betaald worden, contant of met een bankpas of creditcard.


Meer informatie over boetes uit Luxemburg vindt u op onze website.