Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Autopas easy go Zweden

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 23 juni 2019

Hoe kom ik aan de easy go autopas?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Voor wie in Denemarken, Zweden en Noorwegen graag op een gemakkelijke manier voor tolwegen, bruggen en veerponten wil betalen, kan EasyGo een handig systeem zijn. EasyGo kan gebruikt worden voor betaling bij de meeste bruggen en tolwegen van diverse maatschappijen. EasyGo is tevens te gebruiken voor veerdiensten tussen Denemarken en Duitsland. Bovendien gelden bepaalde kortingen.

Het systeem werkt met een tolbadge, genoemd OBE (On Board Equipment), die achter de voorruit bevestigd moet worden.De OBE is verkrijgbaar bij een van de bruggen of veerdiensten naar Denemarken en Zweden, of bij de serviceproviders via een van de volgende websites: autopass.noasfinag.atbrobizz.com/enscandlines.com en oresundsbron.com.

Volg bij het naderen van een tolstation of veerdienst de borden voor BroBizz/AutoPASS/EasyGo. Het verschuldigde bedrag wordt via de tolbadge afgeboekt van de creditcardrekening.
Op deze website is een overzicht te vinden van de locaties waar EasyGo gebruikt kan worden en tegen welke tarieven. Ook bij de betaalpunten ter plekke in Scandinavië is informatie te krijgen.

De informatie over tol in Zweden vindt u hier. De informatie over het aanvragen van de Easy Go autopass staat hier. 

Ik wens u een prettige vakantie!