Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kamperen in Engeland

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 maart 2019

Is het raadzaam om lid te worden van een caravan en touringclub wanneer je van plan bent in Engeland te gaan kamperen met een tent?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Er zijn 2 clubs in Engeland, te weten:
1) Camping & Caravanning Club (The Friendly Club)
2) The Caravan and Motorhome Club (voorheen The Caravan Club).
 
Alleen 2) The Caravan and Motorhome Club geeft korting aan Anwb Kampeerkaart CKE-leden.
Op de The Caravan and Motorhome Club betaal je met ANWB Kampeerkaart CKE op de campings.
 Je betaalt als niet-lid van de The Caravan and Motorhome Club geen  toeslag die in principe geldt voor niet-leden van de club. Dit geldt voor staanplaatsen. Een deel van de campings aangesloten bij deze club is overigens (nog) niet door de ANWB geïnspecteerd.
 
1) Camping and Caravanning club UK
 
Kom meer te weten over de meest prachtige kampeerplaatsen in Groot-Brittannië. Met meer dan 100 bekroonde campings van The Camping & Caravanning Club en 15+ prachtige Forest Holidays campings kan u genieten van bijzondere locaties. Uw tijdelijke lidmaatschap van The Camping and Caravanning Club omvat speciale aanbiedingen met maar liefst 30% korting op overnachtingen.
 
Uw lidmaatschap is 3 maanden geldig. Klanten moeten een vertrekdatum invullen. De Camping & Caravanning Club kan dan een geldigheidsperiode invullen voor het opsturen van uw pas.
De pas wordt vanuit Groot-Brittannië verzonden - de prijs is inclusief verzendkosten
De pas is niet beschikbaar voor inwoners van Groot-Brittannië
 
Uw lidmaatschap is per standplaats. Op de standplaats mag u een caravan, camper, vouwwagen of grote tent plaatsen, met daarnaast nog een kleine tent, zolang het binnen de standplaats past.
 
Let op! De gemiddelde leveringstijd voor dit product is 14 dagen.
 
Nog enkele tips van onze KCK redactrice:
 
“In Engeland heb je twee kampeerclubs. De campings van de genoemde clubs zijn doorgaans wat grotere campings, meer voor huren en grotere kampeermiddelen. Voor tentkampeerders zijn de campings bij ‘Camping in the Forest’ en ‘Cool campings’ wel een leuke tip. Er zijn best wat campings (Adults only), waar kinderen niet welkom zijn of campings met speciale velden voor slechts volwassenen.”
 
Vrij kamperen mag officieel niet. In Schotland wel. Hier is nog een handige link