Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zuid-west Noorwegen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 27 januari 2019

Ik wil de fjordenregio bezoeken met de caravan, maar niet te veel smalle wegen rijden. Ik zoek tips, waar ik het best een paar keer kan camperen om van daaruit met alleen de auto op pad te gaan.
 

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt de Fjordenregio bezoeken met de caravan. U zoekt tips over wegen die niet te smal zijn en waar u het best kunt kamperen om van daaruit met de auto tochtjes te maken.

Op het internet zijn er veel sites te vinden waar reizigers hun ervaringen delen over hun bezoek aan de Fjordenregio in Noorwegen. Een voorbeeld van reiservaringen met de caravan vindt u op deze website. Vaak is daar ook de mogelijkheid om vragen te stellen waarop anderen dan weer reageren.

Verder adviseer ik u de (gratis) ANWB routekaart Scandinavië in de winkel te halen (of online te bestellen). Voor de autosnelwegen en belangrijkste hoofdwegen is op deze kaart aangegeven of het wegen zijn die voor auto met caravan ‘af te raden’ of ‘verboden’ zijn of  ‘waarbij de bestuurder ervaren moet zijn’.

Voorts heeft de ANWB een Ontdek reisgids Noorwegen, fjorden. Deze gids is inclusief een uitneembare kaart, routekaarten en plattegronden. De gids staat vol met tips voor actieve en creatieve bezigheden, eten en drinken, overnachten en uitgaan.

Voor campings in Noorwegen kunt de ANWB Campinggids 2019 raadplegen. Verder vindt u op onze website een selectie van campings in Noorwegen.
 
Daarnaast vindt u veel praktische informatie over Noorwegen op onze website.