Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tsjechische kronen kopen

Vraag gesteld door leoh op 30 april 2016

waar kan ik het beste Tsjechische kronen kopen: in NL, uit de muur in Tsjechie of in Tsjechie bij de bank?

Antwoord van David

Antwoord van David

ANWB Expert

Ik kan u niet zeggen waar u deze het beste kunt wisselen. Dit ligt ook aan de wisselkoers. Banken, reisbureaus en wisselkantoren wisselen geld. Hotels wisselen doorgaans wel tegen een ongunstiger koers dan banken.***

Reactie van leoh:

uw antwoord:
"ik kan u niet zeggen waar u deze het beste kunt wisselen. Dit ligt ook aan de wisselkoers. Banken, reisbureaus en wisselkantoren wisselen geld. Hotels wisselen doorgaans wel tegen een ongunstiger koers dan banken."

mijn vraag was ook: kan ik geld "uit de muur" halen in Tsjechie?***

Reactie van David Sjoer:

Het is inderdaad gewoon mogelijk te pinnen in Tsjechië. Gebruik van een bankpas is meestal goedkoper dan gebruik van een creditcard. De kosten verschillen per bank en per bankpas. Als de bank een vast bedrag per verrichting rekent, is frequent gebruik van een bankpas bij kleine bedragen af te raden. Er geldt een limiet per dag.

Tsjechië heeft voldoende geldautomaten (bankomat).

Actuele informatie over geldautomaten in een bepaalde plaats is te vinden op www.maestrocard.com, www.mastercard.com/atmlocator, www.visa.com/atmlocator of via www.atmlocator.info.***

Reactie van ml de haas:

In Tsjechië kunt u, net zoals in vele andere niet-Euro landen, het beste/voordeligste geld uit de muur trekken met uw bankpas. Aan een loket betaald u meestel meer provisie dan uw bank rekent. ING rekent € 2,25 per transactie + 1% provisie. Als u keus hebt neem dan lokale valuta. Verder kan het zijn dat de bank van de automaat ook nog kosten rekent, dat zal dan op het scherm staan. Ik heb dit vorig voorjaar op mijn rondreis niet meegemaakt.