Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Reisroute kan dit wel met een caravan?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 26 januari 2019

Goedemiddag,

Wij waren van plan om met mei/juni deze route te rijden met auto (Kia Sportage) en caravan (Dettleffs Summer Edition). Kan dit wel? We hebben het in Frankrijk een maal meegemaakt dat er een deviation was en toen kwam ik op een helling terecht van 18%.

Onze route loopt van Hellevoetsluis naar Arnhem, Essen, Dortmund, Kassel, Eisennach, Ab-Kr Erfurt, Gera, Chemnitz, Dresden, Praag, Brno, Bratislava, Wenen, Melk, Linz, Passau, Regensburg, Neurenberg, Wurzburg, Aschaffenburg, Frankfurt, Koblenz, Aken, Maastricht, Hasselt, Turnhout, Breda, Rotterdam en weer terug naar Hellevoetsluis.

Kunt u ons geruststellen over deze route of moeten we anders rijden?

Onderweg zijn er voldoende campings open, naar wij menen.  

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Het is best lastig om iets zinnigs te zeggen over een bepaalde route, zolang ik de gevolgde wegen/wegnummers niet ken. 

In het algemeen kan natuurlijk wel opgemerkt worden dat het hoofd(autosnel)wegennet in Europa zo ontworpen is dat auto/caravan-combinaties er, net als vrachtwagens, vrijwel moeiteloos gebruik van kunnen maken. Eventuele problemen beginnen op de provinciale/regionale wegen en eventuele kleine weggetjes die naar campings leiden. Campingeigenaren zijn daarvoor dan weer de aangewezen bron om aan te duiden hoe en van welke kant hun camping het best aan te rijden is.

Voor de hoofdroute zijn onze onvolprezen routekaarten natuurlijk een steun en toeverlaat vanwege de aanduiding van de (hogere = lastigere) hellingspercentages, zelfs aangeduid in relatie tot de rijrichting, op de aangegeven autosnelwegen, autowegen en zelfs veel regionale wegen.

In grote lijnen zie ik overigens volstrekt geen probleem in de genoemde route. Al kan een 'déviation' natuurlijk altijd en overal voor problemen zorgen...