Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe betrouwbaar is de organisaie GGTO

Vraag gesteld door liesbetheo op 1 maart 2017

Wij willen bij de reisorganisatie Go North een camperreis boeken .Deze reisorganisatie is Niet aangesloten bij de ANVR of SGR ,wel bij GGTO.
Onze vraag is : Hoe betrouwbaar is de organisatie GGTO.

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U overweegt een camperreis te boeken bij 'Go North'. Go North is niet aangesloten bij ANVR of SGR, maar wel bij garantiefonds GGTO (Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators). U vraagt zich af of GGTO een betrouwbare organisatie is.

ANVR
De ANVR is een branchevereniging van reisondernemingen, die de belangen behartigt van de aangesloten reisorganisaties. Tevens is de ANVR ook voor de consument van belang. Ze biedt naast onder meer redelijke reisvoorwaarden tevens een goede klachtenregeling. Indien de klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, kan de consument de klacht ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen.

Daarnaast zijn alle ANVR reisorganisaties standaard aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de het Calamiteitenfonds, hetgeen de consument zekerheid biedt.

Garantiefondsen
GGTO ((Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators) biedt net als de SGR een garantieregeling reisgelden. Beide organisaties staan garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgen er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.

De SGR is de grootste en meest bekende garantiefonds reisgelden. Over de betrouwbaarheid van de GGTO valt weinig af te dingen; erkend door ANVR. De GGTO is opgericht in januari 2012.

Kortom; Go North biedt de reiziger niet de zekerheden die een ANVR aangesloten reisorganisatie wél biedt - redelijke voorwaarden, goede klachtafhandeling, een betrouwbare garantieregeling (SGR) en het Calamiteitenfonds – maar wel een alternatieve garantieregeling reisgelden, waarbij GGTO ons voorkomt als een betrouwbare partij.