Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Breedte van de boot

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 18 februari 2019

Ik zou graag willen weten waar ik allemaal rekening mee moet houden als wij van de zomer door Duitsland en Slovenië naar Kroatië rijden. Wij hebben een boot die breder is van 2.55 m. Ik begreep dat het mogelijk is om een tijdelijke ontheffing te krijgen voor het vervoeren van een boot die breder is dan 2.55m. Ik hoor het graag.

Antwoord van Marlijn

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een boot die breder is dan 2,55 m, waarmee u deze zomer achter uw auto door via Duitsland en Slovenië naar Kroatië wilt rijden. U wilt weten of het mogelijk is om een tijdelijke ontheffing te krijgen voor het vervoeren van een boot die breder is dan 2,55 m.

Voor Duitsland geldt dat u voor het vervoeren van een aanhanger die breder is dan 2,55 m een speciale vergunning moet hebben. Deze kan worden aangevraagd bij een vestiging van het Duitse Strassenverkehrsamt. Bij voorkeur een vestiging zo dicht mogelijk bij de Nederlandse grens. De tarieven voor een vergunning kunnen per vestiging aanzienlijk verschillen en het loont daarom de moeite om ze van tevoren op te vragen. Adressen van vestigingen zijn te vinden op deze website.  Vaak worden er ook eisen gesteld aan het trekkende voertuig.

Voor Slovenië en Kroatië geldt ook een maximum breedte van 2.55 meter. Ons is niet bekend of in die landen ook een ontheffing aangevraagd kan worden. Ik adviseer ik dit na te vragen bij:

het verkeersbureau van Slovenië:  
T: +386 1 589 8550
E: info@slovenia.info
W: https://www.slovenia.info/en


het verkeersbureau (in NL) van Kroatië:
T: 020 661 6422
E: nl@infocroatia.net
W: croatia.hr/nl-NL