Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

milieu zones toscane en florence

Vraag gesteld door hdijkstra op 5 juli 2017

wij hebben een hotel geboekt in het centrum van Florence, heb ik daar een milieu sticker voor nodig? tevens verblijven wij drie weken in Toscane heb je daar een sticker voor nodig? in het AD van 4/7 stond ook weer een stuk over stickers. zijn deze voor Italie te verkrijgen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of er voor Toscane, en in het bijzonder voor Florence een milieusticker nodig hebt.

ZTL: zona traffico limitato
Om luchtvervuiling tegen te gaan hebben veel Italiaanse steden en sommige regio's een milieuzone ingesteld, de zogenaamde Zona a Traffico Limitato (ZTL).

In deze zones wordt het verkeer op beperkte tijden toegelaten en/of alleen met een speciale ontheffing. In de meeste steden strekt de ZTL zich uit over het centrum en de historische binnenstad.

De regels voor deze milieuzones zijn complex en de boetes kunnen hoog zijn. Wie niet per se met de auto binnen een mileuzone hoeft te zijn kan in het algemeen beter kiezen voor een andere manier om deze gebieden binnen te gaan.

Florence
In Florence geldt een ZTL op bepaalde tijden in de hele historische binnenstad. Informatie: en.comune.firenze.it/administration/mobility/florence_by_car.html.

Ontheffing
Indien uw hotel in de ZTL is gelegen, kunt u via het hotel een ontheffing aanvragen. Neem hiervoor contact op met het hotel.

De meest actuele informatie over milieuzones in Italië vindt u op onze website.

Daar***

Reactie van Michiel Claesen:

Ter aanvulling op mijn bovenstaande antwoord:

Via deze link kunt u in een handomdraai achterhalen of er voor het specifieke land/regio/plaats een milieuzone van kracht is.
Zo blijkt uit deze informatie dat zeker niet de gehele regio Toscane als milieuzone geldt.