Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Mag ik extra benzine meenemen in een jerrycan naar Frankrijk

Vraag gesteld door luna op 31 mei 2017

Ik heb gehoord dat er weer blokkades zijn bij brandstofdepots in Frankrijk. Ik ben bang dat er daardoor weer een tekort ontstaat aan brandstof net als vorig jaar. Mag ik reserve benzine meenemen in een jerrycan? En zo ja, hoeveel?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of u reserve benzine mag meenemen in Frankrijk.

Brandstof tekort door staking
Sinds vorige week worden brandstofdepots gedeeltelijk geblokkeerd door vrachtwagenchauffeurs. Ze vervoeren gevaarlijke stoffen en blokkeren in de regio Parijs acht van de negen brandstofdepots.

Hierdoor kan een tekort ontstaan aan brandstof. Diverse tankstations melden nu dat zij al zonder brandstof komen te zitten.

Vorig jaar waren er een aantal restricties voor het tanken. Zo kon er bij diverse tankstations maar voor maximaal 20 liter getankt worden, dan wel voor 20 euro tanken. Een jerrycan vullen mocht niet. Het is niet duidelijk of deze restricties dit jaar ook weer worden ingesteld.

Advies
Het is belangrijk om tijdig te tanken en de tank niet helemaal leeg te rijden. Om helemaal zeker te zijn kunt u de auto bij iedere gelegenheid auto vol tanken, ook als er nog voldoende brandstof in de tank zit.

Brandstof meenemen
Het is in Frankrijk wel toegestaan om reserve brandstof mee te nemen vanuit het buitenland. Dit is maximaal 10 liter.

De meest actuele informatie over het brandstof tekort in Frankrijk vindt u in ons nieuws overzicht. Op onze website vindt u ook meer praktische informatie over Frankrijk.***

Reactie van Cathy Lutgert:

Update 2 juni 2017

De acties zijn sinds donderdagochtend voorbij en de tankstations worden weer bevoorraad.

Het overleg van woensdagavond heeft succes gehad. Verder overleg staat gepland voor half juni. Langzaam worden de tankstations nu weer bevoorraad. Het duurt nog wel even eer alle tankstations voldoende brandstof hebben.

Een overzicht van tankstations is hier te vinden.

Door de acties was er de afgelopen week een tekort aan brandstof, vooral rond Parijs. Sinds vorige week werden de brandstofdepots gedeeltelijk geblokkeerd door vrachtwagenchauffeurs.

Bron: ANWB Verkeersinformatie