Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Huisdieren en tolvignetten

Vraag gesteld door Mshl op 5 maart 2018

Hoeveel huisdieren mogen ermee door Oostenrijk naar Hongarije en kunnen wij bij de ANWB alle tolvignetten aanschaffen?

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U wilt graag weten hoeveel huisdieren er mee mogen door Oostenrijk naar Hongarije en of u bij de ANWB de tolvignetten kunt aanschaffen.
Het tolvignet voor Oostenrijk kunt u aanschaffen in een ANWB winkel.
Er is mij niets bekend over het aantal huisdieren wat mee mag, wel over de voorwaarden waar het huisdier aan moet voldoen.

Oostenrijk: een hond of kat heeft een EU-dierenpaspoort nodig, verkrijgbaar bij de dierenarts. Dit paspoort bevat een beschrijving van het dier, de naam en het adres van de eigenaar, het registratienummer van de chip (standaard wordt de ISO microchip 11784/11785 ingebracht) en het bewijs van inenting tegen rabiës. Tevens is er ruimte in het paspoort voor een gezondheidsverklaring en andere behandelingen of inentingen.
Honden en katten moeten ten minste 21 dagen voor de reis ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiësvaccinatie). De geldigheidsduur is afhankelijk van de richtlijnen van de fabrikant van het vaccin (1-3 jaar). Let op: de chip moet vóór de inenting tegen rabiës zijn ingebracht (op dezelfde dag mag).
Er zijn in Oostenrijk geen verplichte aanvullende behandelingen vereist. Honden en katten hoeven in Oostenrijk niet in quarantaine.
Oostenrijk is geen risicogebied, maar een hond of kat kan tijdens de vakantie toch ziek worden als gevolg van teken- of insectenbeten. Er bestaan voldoende preventieve maatregelen. Neem hierover ten minste 4 weken voor vertrek contact op met de dierenarts.
Er staan rode waarschuwingsborden in gebieden waar hondsdolheid voorkomt. Let op: in Oostenrijk wordt blauw gif in lokaas gestopt om dassen en marters te doden. Neem je hond direct mee naar de dierenarts als hij daarvan gegeten heeft.

De regels voor het meenemen van uw huisdier naar Hongarije vindt u hier.