Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe regel ik een bankgarantie voor een carnet de passage?

Vraag gesteld door Huisman s op 27 december 2017

Voor een reis met eigen voertuig naar Iran heb ik een Carnet de passage nodig, welke wordt uitgegeven door de Duitse ADAC. Zij vragen om een bankgarantie (of een storting van de garantie op hun rekening, maar dat is nogal een bedrag), echter Rabobank kan geen bankgarantie afgeven. Weet iemand of een andere bank wel bankgaranties voor roerende goederen afgeeft, of is er een andere manier om bij ADAC de Carnet de passage te krijgen?
Dank alvast!

Antwoord van Marika

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U wilt een Carnet de passage in verband met uw reis naar Iran. Uw bank kan geen bankgarantie afgeven en u wilt weten of er via het ADAC op een andere manier een Carnet de passage verkregen kan worden.

De hoogte van de te betalen borg/zekerheidsstelling is afhankelijk van de te bezoeken landen en de waarde van het motorvoertuig. De borg/zekerheidsstelling kan worden overgemaakt op een rekening van de ADAC of middels een bankgarantie. Omdat uw eigen bank geen bankgarantie afgeeft kunt u het beste contact opnemen met het ADAC (+49 89 7676 6338). Daar kunt u vragen naar de mogelijkheden teneinde een Carnet de passage te ontvangen.