Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Heb ik een machtiging nodig om met een geleende auto naar turkije te gaan?

Vraag gesteld door Danielle1309 op 21 juli 2018

In augustus gaan wij met een geleende auto van familie naar Turkije. Hiervoor hebben wij al een machtiging van de Turkse ambassade voor in Turkije. Graag zou ik willen weten of ik ook nog een machtiging nodig heb in een andere taal voor de andere landen. De machtiging die wij hebben is namelijk in het Turks. We nemen de route: Oostenrijk-Hongarije-Servië- Bulgarije. Voor deze landen wil het dus graag weten?

Antwoord van Henny

Antwoord van Henny

ANWB Expert

In augustus reist u via Oostenrijk, Hongarije, Servië en Bulgarije met een geleende auto naar Turkije. U wilt weten of er voor deze landen een machtiging nodig is, in een andere taal, om met de auto te rijden.

Voor Oostenrijk,Servië en Bulgarije geldt het volgende:

Indien het voertuig niet op eigen naam staat, bijvoorbeeld een leaseauto, laat dan door de eigenaar een machtiging opstellen en ondertekenen, bij voorkeur in meerdere talen.

Voor Hongarije is het zelfs vereist om een machtiging mee te nemen. Deze machtiging moet mede worden ondertekend door 2 getuigen. Er kan hier zelf een brief voor worden opgesteld, bij voorkeur in meerdere talen.

Meer informatie over auto (uit)lenen vindt u op onze website.