Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid reisorganisatie

Vraag gesteld door MarLam op 23 november 2017

Is de reisorganisatie PolenRiezen.nl betrouwbaar? Hebben jullie hier meer informatie over?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt ons of een specifieke reisorganisatie betrouwbaar s.

Helaas beschikken wij niet over informatie of een reisorganisatie wel of niet betrouwbaar is.

Belangrijk bij boeken reis

ANVR
De ANVR is een branchevereniging van reisondernemingen, die de belangen behartigt van de aangesloten reisorganisaties. Tevens is de ANVR ook voor de consument van belang. Ze biedt naast onder meer redelijke reisvoorwaarden tevens een goede klachtenregeling. Indien de klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost, kan de consument de klacht ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen.

Daarnaast zijn alle ANVR reisorganisaties standaard aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de het Calamiteitenfonds, hetgeen de consument zekerheid biedt.

Garantiefondsen
Op grond van Europese regelgeving is een - in de EU gevestigde -reisorganisatie gehouden enige financiële risico voor de reiziger af te dichten middels een garantieregeling reisgelden.

In Nederland kent men een aantal garantiefondsen, welke beschikken over een garantieregeling reisgelden. Garantiefondsen staan garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgen er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.

De SGR is veruit de grootste en meest bekende garantiefonds reisgelden.