Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleren vliegtickets door reisbureau

Vraag gesteld door Lenie op 15 februari 2020

Ik heb een groepsreis Indonesië geboekt met aansluitend een individuele reis Singapore bij een reisorganisatie aangesloten bij de ANVR. 2 weken geleden werd mij gevraagd of de vliegtickets aangekocht mochten worden.

Vorige week werd de groepsreis geannuleerd door de reisorganisatie vanwege veel te weinig deelnemers. Voor de aangekochte vliegtickets krijg ik geen geld terug en deze vallen ook niet onder de annuleringsverzekering.

Ik vind dat ze bij de vraag over het aankopen van de vliegtickets ervan op de hoogte hadden moeten stellen dat er de mogelijkheid bestond dat zij de reis zouden annuleren. Nu verplichten ze mij om tickets af te nemen waaraan ik niets heb. Wat kan ik hier tegen nog doen?

Antwoord van Michiel

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft bij een reisorganisatie (ANVR) een groepsreis geboekt naar Indonesië, met aansluitend een individuele reis naar Singapore. Eén week nadat de reisorganisatie voorstelde tickets voor de individuele reis te boeken, annuleert de reisorganisator groepsreis vanwege te gering aantal deelnemers. U blijft nu met de vliegtickets voor Singapore zitten. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Indien beide reizen in één dezelfde boeking opgenomen zijn, dan schiet de de reisorganisator tekort. Ze hadden immers kunnen weten dat doorgang groepsreis - op moment van boeking vliegtickets Singapore - op losse schroeven stond.

Indien het in casu om twee afzonderlijke reisovereenkomsten gaat, dan had u er rekenschap van kunnen nemen, dat de kans aanwezig was dat de groepsreis bij te weinig animo geen doorgang zou vinden.

Indien u met de reisorganisator niet tot een vergelijk komt, kunt u het geschil ter beoordeling voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen.