Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

248 expert vragen

 1. Formulieren bij boete Italië

  Gevraagd op 15 april 2019

  Onlangs een boete uit italië ontvangen voor 10,4 km te hard rijden met caravan. Dat ik hem moet betalen is duidelijk. Maar er zitten nog 2 formulieren meer bij: Beide in het engels, Reply form, op deze moet ik de identiteit, rijbewijs, auto gegevens en reden invullen. en 1 form for submitting driver's personal details. to this police jurisdiction of venezia. ik begrijp uit die brief dat ik ook een kopie van id kaart moet meesturen.

 2. Boete Florence 2014

  Gevraagd op 01 april 2019

  Na bijna 4 jaar kreeg ik een boete binnen via incassobureau NIB die graag een bedrag ontvangen van bijna 350 euro voor een boete uit 2014. Wij hebben hiervan nooit een herinnering gekregen en ik ben best bereid het oorspronkelijke bedrag te betalen maar niet de bijbehorende verhoging. Het incassobureau heb ik gebeld, maar die laten je niet eens uitspreken en noemen meteen de anwb die volgens hun ook geen recht van spreken heeft. Het CJIB mag mijns inziens de boete innen maar ik voel er niets voor om dit grote bedrag over te maken aan NIB. Mijn vraag wat te doen. Helaas behandelt mijn rechtsbijstand verzekering geen boetes, maar ben ik al jaren lid bij jullie en lees ook over dit onderwerp op jullie website. Zou graag jullie advies hierin ontvangen.

 3. Bekeuring in Italië 2017

  Gevraagd op 26 maart 2019

  Deze maand ontving ik een bekeuring uit Italie. Deze ging over 28-07-2017. Mijn vraag luidt: is deze echt of niet. Hij was ook verstuurd met een Zwitsers poststempel. ​​​​​​​De politie adviseerde mij contact op te nemen met jullie, daar zij niet wisten of het echt was of niet. Vreemd om na ruim anderhalf jaar deze bekeuring te ontvangen. Ik ben daar wel geweest op die dag met kenteken zoals vermeld staat. De brief ziet er wat knullig uit. Er staat ook geen betalingstermijn in. Graag advies over deze brief en de echtheid hiervan.

 4. Boete uit Italië waar ik nooit ben geweest

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Ik heb een boete (notafication of contravention of te highway code) uit Italië ontvangen. Ik zou op 31/7/2018 in Venetië 6 kilometer te hard hebben gereden. Ik was op dat moment gewoon thuis in Nederland, net als de auto. Ik heb het vermoeden dat men een verkeerd kenteken heeft geregistreerd. Wat kan ik hier aan doen? Wat zijn bewijsstukken waarmee ik aan kan tonen dat ik hier niet geweest ben?

 5. Oude boetes Italië

  Gevraagd op 24 maart 2019

  Ik lees enorm veel gelijke verhalen en ervaringen mbt oude vermeende boetes uit Italie. In februari 2019 kreeg ik 4 x vorderingsbrieven à € 362,00 van het NIB Incassobureau mbt 4 vermeende boetes van verkeersovertredingen die ik in Florence in augustus 2014 zou hebben begaan. Van deze bekeuringen/boetes  heb ik nooit aangetekende post ontvangen of aanmaningen.

 6. Verjaring boete Italië?

  Gevraagd op 22 maart 2019

  Verzoek tot betaling ontvangen uit Italië. Datum van overtreding en datum van vaststelling zijn beiden 21-08-2017. Hiermee is het tijdsbestek van 360 dagen na vaststelling gepasseerd. Dan maakt het verder niet uit wat men precies met deze vaststelling bedoeld, lijkt mij. De datum staat er tenslotte. Mijn vraag: moet ik dit "Verzoek tot betaling" overmaken, of is deze boete inmiddels "verjaard"?

 7. Boete

  Gevraagd op 18 maart 2019

  Mijn dochter kreeg nu via NIB een Italiaanse bekeuring + verhogingen uit 2014, waarvan ze nog nooit iets had vernomen. Hoe hiermee om te gaan?

 8. Verkeersboete Italië

  Gevraagd op 15 maart 2019

  Mijn dochter kreeg een brief van NIB dat ze een verkeersovertreding begaan zou hebben in 2015 in Italië. Zij weet hier niets van. Uiteindelijk kregen we de correspondentie en die is naar een verkeerd adres gestuurd, dus daarom hebben we niets ontvangen. Nu wil ik graag bewijs (camerabeelden) van deze overtreding omdat wanneer een verhuurmij namen en adressen verwisseld dan zou het ook maar zo kunnen zijn dat er een ander op die bewuste scooter heeft gereden. Lijkt mij dat ze toch wel meer dan 1 scooter verhuren. NIB begint nu te dreigen dat ze niets meer voor mij kunnen doen en de vordering uit handen gaan geven, maar dat lijkt mij toch wel kort door de bocht of niet?

 9. Tol Italië juni 2017 niet betaald

  Gevraagd op 10 maart 2019

  Tijdens onze vakantie naar Italië in juni 2017 is er op de heenweg iets mis gegaan bij het betalen van tol. Toen we de weg opreden stond de slagboom open, we zijn even gestopt om te kijken wat we moesten doen, maar konden er geen wijs uit (nooit eerder in Italië geweest). We zijn toen doorgereden. Bij het verlaten van de snelweg bleek dat we bij de eerste slagboom een ticket hadden moeten krijgen. We kregen een hele lange bon met allemaal info erop.(Mancato  Pagamento).

 10. Boete uit Italië van 1,5 jaar oud

  Gevraagd op 08 maart 2019

  Op 16 juli 2017 zou ik in Brescia ergens hebben gereden waar dat niet was toegestaan. Zou trouwens goed kunnen, maar heeft het zin om na zo'n lange tijd nog in bezwaar te gaan en moet ik überhaupt nog wel betalen?