Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

444 expert vragen

 1. Fietsdrager

  Gevraagd op 18 augustus 2019

  Ik heb enkele jaren geleden n.a.v advies van de ANWB een Multa fietsdrager gekocht. Is deze nog geschikt voor 2 elektrische fietsen?

 2. Loopfiets en verkeersregels

  Gevraagd op 16 augustus 2019

  Wat zijn de verkeersregels voor een zit/loopfiets?

 3. Touring flex II geschikt voor trekhaak Brink RMC?

  Gevraagd op 12 augustus 2019

  We hebben een Toyota Auris hybride en willen daar een trekhaak voor een fietsdrager op monteren.Er mag op dit model auto geen trekhaak met normale kogel maar wel een met een aangepaste kogelvorm. Komen uit op trekhaak RMC nieuw van Brink . Past de Touring flex daarop? In de lijst van Brink komt de Touring niet voor.

 4. E-bike ombouwen naar gewone fiets

  Gevraagd op 10 augustus 2019

  Ik heb een ebike uit 2013, met een voorwielmotor; de torquesensor is kapot, de fabrikant geeft niet thuis en is nu failliet. De fiets is nog heel goed en veel te goed om bij het oud schroot terecht te komen. De fiets fietst wel heel zwaar zonder ondersteuning. Kan mijn ebike worden omgebouwd om nog als gewone fiets dienst te blijven doen?

 5. Waarom zet de ANWB zich niet in voor handhaving plaats op de weg, met name fietsers?

  Gevraagd op 07 augustus 2019

  Fietspaden moeten veiliger en daarom zijn de bromfiets en mogelijk de snorfiets ook straks van het fietspad verbannen. Met als gevolg dat er steeds meer fietsers spookrijden wat gevaarlijke situaties en irritatie oplevert. Ik fiets bijna dagelijks door de binnenstad van Rotterdam. Wat mij het meest irriteert en wat gevaarlijke situaties veroorzaakt is het spookrijden van fietsers op het fietspad. Zeker bij kruisingen waar in tegenovergestelde richting geen verkeerslicht staat.

 6. Fietsaccu laden

  Gevraagd op 02 augustus 2019

  Laden is wel bekend, maar hoe kan ik mijn fietsaccu ontladen?

 7. Fietshelm Frankrijk

  Gevraagd op 27 juli 2019

  Is het dragen van een fietshelm in Frankrijk (Normandië) verplicht?

 8. Fietsendrager tordeert tijdens rijden

  Gevraagd op 24 juli 2019

  Ik heb een Travel en Co fietsendrager. Tijdens het rijden draait deze drager dusdanig zodat het linkergedeelte bijna tegen de bumper komt. Oplossing?

 9. Kapotte e-bike accu's na regen

  Gevraagd op 24 juli 2019

  1) Hoe kan het dat in korte tijd(24 uur) beide accu's van twee identieke E-bikes defect zijn na een nachtelijke regenbui op een camping aan de Moezel? 2)De beide accu's zaten in de houder van de betreffende E-bike, mede om ze ergens op te bergen. De computers zaten er niet op.

 10. Mag ik op de n wegen fietsen?

  Gevraagd op 23 juli 2019

  Mag ik op n wegen fietsen?