Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

404 expert vragen

 1. Wat is de kogeldruk voor een Daihatsu, Siron 2?

  Gevraagd op 17 juni 2019

  Ik heb een fietsendrager die voldeed altijd. Nu heb ik een andere fiets gekocht zonder stang. Het gewicht van de fiets is 18 kg van mijn vrouw ook zoiets. In het instructieboekje van de auto staat daar niets over.

 2. Waarom staat er in de vakantieapp niks over fietsen in het buitenland?

  Gevraagd op 15 juni 2019

  Waarom staat er niks in de vakantiehulpapp over een fietsvakantie on het buitenland?

 3. Een reflecterend bord achter op de caravan fietsendrager

  Gevraagd op 13 juni 2019

  Waar kan ik een reflecterend bord voor op de caravan fietsendrager kopen in Italië, is er daar ook een soort ANWB winkel waar ik zo'n bord kan kopen?

 4. Hond naast de fiets

  Gevraagd op 11 juni 2019

  In welke landen in Europa mag ik niet met mijn hond naast de fiets aangelijnd fietsen. Wij gaan met de camper/hond en fietsen een rondreis door verschillende landen maken. Wij hoorden onlangs dat het in België verboden is. vandaar mijn vraag of er misschien meerdere landen zijn waar dit is verboden.

 5. Korte Framehouder van Fietsendrager Touring Flex II

  Gevraagd op 11 juni 2019

  Sinds vorig jaar heb ik de fietsendrager Touring Flex II. Het lukt mij maar niet om mijn mountainbike (Trek Lush - dames model 2012) op de 1e goot te monteren. De korte framehouder is voor geen mogelijkheid goed te bevestigen aan mijn fiets. Alle kanten/opties geprobeerd, maar helaas. Mede ook door de double suspension + bidonhouder, die in de weg zitten. Op dit moment plaats ik de fiets in de 2e goot en gebruik makende van de lange framehouder. Maar ik ga op reis met mijn fiets en dan lijkt het mij veiliger dat de fiets zo dicht mogelijk bij de auto gemonteerd wordt, zijnde de 1e goot, zoals ook in de handleiding vermeld staat. Welke oplossing kan de ANWB mij hier bieden?

 6. Sleutels fietsenrek kwijt

  Gevraagd op 07 juni 2019

  Sleutels van fietsenrek travel en co kwijt. Nieuwe? Fietsenrek zit nu vast aan auto.

 7. Track en trace

  Gevraagd op 07 juni 2019

  Wanneer werkt track en trace als het is aangebracht?

 8. Track and trace code

  Gevraagd op 06 juni 2019

  Recent is een Track and Trace device die bij de fietsverzekering is aangeboden door de ANWB op mijn fiets gemonteerd. Er werd mij verzocht om z.s.m. de bijbehorende code in te voeren. Ik echter nergens vinden waar ik dat moet doen.

 9. GPS tracker op elektrische fiets

  Gevraagd op 05 juni 2019

  Gebeld met Stella over een GPS tracker voor een elektrische fiets. Advies: niet doen het geeft storing op de controller van de fietselektronica. Wat is de visie / advies hierop van de ANWB expert?

 10. Voorrangsregels

  Gevraagd op 04 juni 2019

  Ik heb een vraag. Afgelopen week hebben we gefietst van Noordwijk naar Katwijk. Over het hele parcours van 12 km. loopt een mooi fietspad. Mijn vraag is de volgende: bij de ene zijstraat heeft de auto voorrang, bij de andere zijstraat de fiets. Zelfs een oversteekplaats vlak na een rotonde heeft de auto voorrang. In praktijk blijkt bijna iedere auto voorrang te verlenen. Waarom heeft de fietser niet overal voorrang? Nu is de situatie steeds anders, waardoor er soms gevaarlijke situaties ontstaan. Zeker in een tijd dat we fietsen stimuleren zou de voorrangsregels beter kunnen en eenduidiger moeten.