Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

353 expert vragen

 1. Fietshelm verplicht in Spanje

  Gevraagd op 26 april 2019

  Elektrische fiets

 2. Track en trace

  Gevraagd op 21 april 2019

  Waar kan ik het best het track en trace apparaatje in mijn fiets verstoppen?

 3. Verblinding wordt elke dag erger

  Gevraagd op 18 april 2019

  De vraag heeft niet alleen betrekking op fietsen maar op alle verkeersvoertuigen.... De vraag luidt: Waarom is er door alle verkeersvoertuigen; vrachtwagens, personenwagens, bromscooters, snorscooters fietsen en zelfs invalide voertuigen steeds meer verblinding met steeds feller wordende lampjes die echt ALLE kanten op schijnen ipv alleen op het wegdek voor hen?

 4. Fietsdager touring II

  Gevraagd op 07 april 2019

  Ik wil de fietsdrager Touring II bij u kopen. Passen 2 identieke e-bikes erop. Type: wayz ego active xn7 53 (Batavus). 

 5. Helmplicht en fietsen op de rijbaan

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Ik wilde ook graag weten hoe het zit met helmplicht en fietsen op de rijbaan, daar heb ik geen antwoord op gekregen.

 6. Mobion e-bike via AH

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Is deze e-bike betrouwbaar voor 1 maal gebruik per week en kan de accu op druppellading gezet worden en is hij afneembaar? U gaat de service doen, zodoende mijn vraag.

 7. Fietsvakantie

  Gevraagd op 25 maart 2019

  Wij fietsen begin april vanuit Waalre naar Parijs en willen met het openbaar Vervoer met onze fietsen vanuit Parijs naar Eindhoven reizen. Ik heb NS international gebeld maar die vertellen mij doodleuk dat dat alleen maar kan als ik via Duitsland reis omdat de Thalys geen fietsen meeneemt. Welke andere mogelijkheden zijn er?

 8. Slechte rijeigenschap

  Gevraagd op 25 maart 2019

  In nov 2018 een nieuwe Koga e-tour. E-bike gekocht bij een officiele koga dealer.Na ingebruikname bleek deze fiets onrustig te sturen. Fietsen met losse handen was niet niet mogelijk daar het stuur heen en weer ging swiepte. Fiets terug naar dealer en de diagnose bleek de voorvork de oorzaak te zijn. Na vervanging een verbetering maar dit loste het probleem niet op. Opnieuw naar de dealer en deze heeft het voorwiel gericht. Weer verbetering maar het probleem is niet volledig verholpen.Het alternatief is thans fiets terug naar Koga. Mijn vraag is: kan ik op basis van het voorstaande ontbinding van de koopovereenkomst vorderen?

 9. Snorfiets/helmplicht/fietsen op de rijbaan

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Sachts Electra deluxe. Onze fietsen rijden niet harder dan 22 km p/u met volle accu. Als wij met deze fietsen op de rijweg moeten fietsen, is dat levens gevaarlijk. We hebben een blauw kentekenplaat op de fiets, waarom weet ik niet. We mogen ook de binnenstad van Delft niet meer in met een snorfiets, voor het milieu? Het zijn elektrische fietsen. Kan ik iets doen, (herkeuren) zodat het kenteken kan vervallen?

 10. Lage temperatuur voor racefiets

  Gevraagd op 21 maart 2019

  Ik wil minimaal 1x per week met de racefiets naar mijn werk, 45km enkele reis. Ik heb zowel een lange als een korte fietsbroek en eventueel een jasje en handschoenen. Als het lukt dan fiets ik niet met regen, zo sportief is naar mijn werk niet de bedoeling. Ik vertrek rond 6.30 uur 's morgens. Vanaf welke buitentemperatuur in combinatie met wind is dat goed te doen, zijn daar richtlijnen voor? Ik probeer een min of meer objectieve standaard te kiezen om te bepalen of ik wel of niet op de fiets ga. Alvast bedankt.