Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

201 expert vragen

 1. Duitse auto zonder deel I

  Gevraagd op 23 april 2019

  We hebben een duitse auto als onderpand gekregen voor een lening. Was een klant van ons. Echter is de eigenaar spoorloos verdwenen. We hebben dus een VP Passat met alle sleutels en deel 2. We missen dus de A4 met ternaamstellings gegevens. Gebeld met RDW en situatie uitgelegd. Deze vertelde mij dat er dan een onderzoek in Duitsland uitgevoerd kon worden (duurt 6 weken) en we alsnog de auto op Nederlands kenteken konden krijgen. Alles geregeld, ééndagskenteken, verzekering en afspraak RDW. Komen bij de balie en moeten €138,- aftikken. 2 minuten later zegt de keurmeester kan niet, want we hebben geen factuur en we worden weggestuurd. Sowieso deze gang van zaken bij de RDW Zwolle vind ik buiten proportie. Dit voelt als diefstal. Eerst laten betalen en dan wegsturen met het kan niet. Kunt u mij zeggen hoe het nu zit en wat ik nu kan doen?

 2. Netto Catalogusprijs (importeren vanuit Duitsland)

  Gevraagd op 06 maart 2019

  Ik wil zelf een auto uit Duitsland invoeren en ik heb een aantal vragen daarover: 1) Voor het berekeken van BPM heb ik Netto catalogusprijs nodig. Hoe noem jij het juist deze prijs in het Duits? Wat houdt of niet houdt is de Netto prijs? 2) Er zijn zoveel BPM-calculators te vinden op het internet (o.s. autoweek). Ik wil de BPM toch zelf HANDMATIG berekenen. Welke tools moet ik daarvoor gebruiken (b.v.b. afschrijvings tabel). 3) Is de afschrijving % op de auto zelf en accessoires dezelfde? 4) Indien de ingevoerde Duitse auto is een diesel auto, moet dat BPM betaald worden op basis van CO2 of toch mogelijk de extra BPM over diesel te vermijden (uiteraard op een legale manier)?

 3. Wanneer mag auto met caravan inhalen (in Duitsland)?

  Gevraagd op 22 februari 2019

  Soms zie je (vooral in Duitsland) inhaalverbodsborden waar naast vrachtauto ook het symbool van auto met aanhangwagen is afgebeeld. Uiteraard geldt dit inhaalverbod dan ook voor auto met caravan. Maar als er enkel een (rode) vrachtauto wordt afgebeeld naast (zwarte) personenauto geldt het inhaalverbod dan ook voor auto met caravan?

 4. Importeren buscamper uit Duitsland

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Hoe ga je te werk om een buscamper van het merk Sun Living automerk Fiat Ducato uit Duitsland te importeren in Nederland? Is het lonend voor vermindering van BPM om een bus van mei 2018 in Duitsland te kopen?

 5. Auto importeren uit Duitsland

  Gevraagd op 15 februari 2019

  Betaal ik bij aankoop van een auto in Duitsland hun btw?

 6. Invoer auto van Duitsland naar zwitserland

  Gevraagd op 07 februari 2019

  Mijn dochter woont in Zwitserland en wil een auto kopen in Duitsland en deze dan invoeren naar Zwitserland. Hoe werkt dat?

 7. Hoe kan ik een 1-daags Duits kenteken verkrijgen?

  Gevraagd op 05 februari 2019

  Ik ben voornemens een auto uit Duitsland in te voeren. Heeft u hiervoor een stappenplan?

 8. Auto aanschaf

  Gevraagd op 14 december 2018

  Ik wil bij vd Poel occasions in Katwijk een auto kopen die uit Belgie komt. Is dit verstandig? Hoe kan ik de kilometerstand controleren? Ik moet 1000 euro aanbetalen voor levering, is...

 9. In onwetendheid een geimporteerde auto gekocht.

  Gevraagd op 23 november 2018

  Heb gisteren een auto gekocht bij een garage. Vlak voordat ik wegreed, vertelde de verkoper dat de auto geimporteerd is. Wist ik dit eerder, dan had ik de auto niet gekocht. Wat kan i...

 10. Importeren auto Duitsland

  Gevraagd op 10 november 2018

  Goedendag, Ik zou graag de kosten willen weten waar ik rekening moet houden bij het importeren van een auto rond 1990 uit Duitsland. Ik kijk op verschillende sites, maar kom er niet h...