Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

207 expert vragen

 1. Import vanuit Tsjechië nieuw versus ouder

  Gevraagd op 08 juli 2019

  Ik hoorde over de grens voor import van zes maanden en 6 000 km. Heeft dat zin, indien ik in Tsjechië auto aanschaf

 2. in- en uitklaren privégoederen naar Hongarije met Kastentrailer 29m3

  Gevraagd op 03 juli 2019

  Zowel mijn vrouw als ikzelf zijn in het bezit van een rijbewijs BE; met dit KAV te huren. Onze inboedel willen wij met deze wagen verhuizen van Nederland, via Duitsland, via Oostenrijk naar Hongarije. Wij gaan er van uit dat wij met deze wagen met een inhoud van 29 m3 en onze privégoederen gewoon mogen aansluiten aan het vakantieverkeer en dat we geen extra vergunningen/verplichtingen hoeven te regelen ivm in- en uitklaren van goederen; wij veronderstellen dat zulks alleen geldt bij een vrachtwagen; we rijden dan ook niet voor of namens derden, noch vervoeren wij goederen voor derden; het gaat puur om onze eigen inboedelzaken die we in ons nieuwe huis in Hongarije willen plaatsen. Résumerend: als we een dergelijke combinatie met ons BE-rijbewijs mogen besturen, dan kunnen we aan het vakantieverkeer aansluiten en hoeven we generlei verplichtingen te ondergaan aangaande in- en uitklaren zoals bij een vrachtauto ?

 3. Waarom import auto

  Gevraagd op 30 juni 2019

  Ik heb een tweede hands auto gekocht afgelopen zaterdag. Een Renault Captur  Nou zag ik dat in een import auto is geweest? Kan dit in mijn nadeel zijn? Of is er dan schade geweest of zo?

 4. Betrouwbaarheid geïmporteerde premium occasions?

  Gevraagd op 28 juni 2019

  Het valt mij op dat via de sites, waarop automerken hun premium occasions aanbieden, regelmatig geïmporteerde auto's worden aangeboden van tussen de één en twee jaar oud.

 5. km stand importauto

  Gevraagd op 27 juni 2019

  Ik heb 6 weken geleden een auto gekocht met 98000 km op de teller met onderhouds boekje erbij, maar nu blijkt met het uitlezen van de sleutels dat er 291000 km op staat. Wat is hier aan te doen, welke stappen kan ik nemen?

 6. BPM Camper

  Gevraagd op 03 mei 2019

  We denken erover om een camper te importeren uit Duitsland, maar horen verschillende verhalen over de te betalen BPM en wat daarvoor allemaal meegerekend wordt. Kunt u ons helpen? Het betreft een Hymer/Eriba Hymercar Van 512 - De lengte van de camper is 5990 mm - Breedte is 2140 mm - Hoogte is 2830 mm - Het motorvermogen is 103 kW (140PS) - De datum van eerste toelating is 1 maart 2010 Kunt u op basis van deze gegevens de netto catalogusprijs van de camper bepalen? En wat zou het BPM bedrag zijn wat wij moeten betalen? Bij voorbaat dank voor uw hulp!

 7. Duitse auto zonder deel I

  Gevraagd op 23 april 2019

  We hebben een duitse auto als onderpand gekregen voor een lening. Was een klant van ons. Echter is de eigenaar spoorloos verdwenen. We hebben dus een VP Passat met alle sleutels en deel 2. We missen dus de A4 met ternaamstellings gegevens. Gebeld met RDW en situatie uitgelegd. Deze vertelde mij dat er dan een onderzoek in Duitsland uitgevoerd kon worden (duurt 6 weken) en we alsnog de auto op Nederlands kenteken konden krijgen. Alles geregeld, ééndagskenteken, verzekering en afspraak RDW. Komen bij de balie en moeten €138,- aftikken. 2 minuten later zegt de keurmeester kan niet, want we hebben geen factuur en we worden weggestuurd. Sowieso deze gang van zaken bij de RDW Zwolle vind ik buiten proportie. Dit voelt als diefstal. Eerst laten betalen en dan wegsturen met het kan niet. Kunt u mij zeggen hoe het nu zit en wat ik nu kan doen?

 8. Netto Catalogusprijs (importeren vanuit Duitsland)

  Gevraagd op 06 maart 2019

  Ik wil zelf een auto uit Duitsland invoeren en ik heb een aantal vragen daarover: 1) Voor het berekeken van BPM heb ik Netto catalogusprijs nodig. Hoe noem jij het juist deze prijs in het Duits? Wat houdt of niet houdt is de Netto prijs? 2) Er zijn zoveel BPM-calculators te vinden op het internet (o.s. autoweek). Ik wil de BPM toch zelf HANDMATIG berekenen. Welke tools moet ik daarvoor gebruiken (b.v.b. afschrijvings tabel). 3) Is de afschrijving % op de auto zelf en accessoires dezelfde? 4) Indien de ingevoerde Duitse auto is een diesel auto, moet dat BPM betaald worden op basis van CO2 of toch mogelijk de extra BPM over diesel te vermijden (uiteraard op een legale manier)?

 9. Wanneer mag auto met caravan inhalen (in Duitsland)?

  Gevraagd op 22 februari 2019

  Soms zie je (vooral in Duitsland) inhaalverbodsborden waar naast vrachtauto ook het symbool van auto met aanhangwagen is afgebeeld. Uiteraard geldt dit inhaalverbod dan ook voor auto met caravan. Maar als er enkel een (rode) vrachtauto wordt afgebeeld naast (zwarte) personenauto geldt het inhaalverbod dan ook voor auto met caravan?

 10. Importeren buscamper uit Duitsland

  Gevraagd op 19 februari 2019

  Hoe ga je te werk om een buscamper van het merk Sun Living automerk Fiat Ducato uit Duitsland te importeren in Nederland? Is het lonend voor vermindering van BPM om een bus van mei 2018 in Duitsland te kopen?