Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Importeren Kawasaki Vulcan 1700 Voyager

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 22 april 2024

Ik wil graag een Kawasaki Vulcan 1700 Voyager uit 2015 vanuit België importeren maar heb geen idee met welke kosten ik rekening dien te houden. Hebben jullie daar een duidelijk overzicht van?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de genoemde motorfiets te importeren en u vraagt met welke kosten u rekening moet houden.

Op basis van de leeftijd en oorspronkelijke Nederlandse nieuwprijs wenst de Belastingdienst nog een restant BPM (Belastingen Personenauto's & Motoren) te ontvangen. Een bepaalde afschrijvingstabel is bepalend voor wat er uiteindelijk aan BPM overblijft. Dus de oorspronkelijke netto nieuwprijs, de maand en het bouwjaar van de motorfiets én het moment van import zijn de bepalende factoren voor wat u uiteindelijk de Belastingdienst verschuldigd bent. Ik wil met plezier een indicatie geven van dat bedrag maar met een slag om de arm. Ik weet immers niet de maand van het bouwjaar en ga in dit geval maar uit van juni 2015.

De oorspronkelijke netto catalogusprijs was in 2015 16.175 euro (bruto 22.499 euro) en was het BPM bedrag destijds 2.827,85 euro. Het nog te betalen restant BPM zou op dit moment pakweg 615 euro zijn en met de kosten van de RDW zou u in totaal met 750 euro wel klaar moeten zijn. Los uiteraard van de overige kosten zoals misschien ook het transport.