Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Inruilwaarde BMW R 1200 GSA

Vraag gesteld door op 1 maart 2021

Ben ik nou in de war of zo want ik kan nergens een ANWB/BOVAG koerslijst voor motoren vinden. Ik wil namelijk mijn motor in gaan ruilen voor een nieuwe en ben benieuwd naar de inruilwaarde van mijn huidige motor.

Het gaat om een BMW R1200GS ADVENTURE, Bouwjaar 27.05.2016 km stand 53000, met Comfortpakket, Touringpakket en Dynamic pakket, alarm, schakelassistent, keyless ride, aluminium koffers en topcase en nog zo wat kleinere accessoires.

Heeft u enig idee wat hij op kan brengen bij inruil op een nieuwe R1250GS ADVENTURE?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt wat de genoemde BMW zou kunnen opbrengen bij inruil wanneer u de gewenste nieuwe motor daarvoor zou terugkopen.

Helaas kunnen we voor de waarde geen koerslijst meer raadplegen die eigenlijk vanaf 2013 al uit de lucht is. Een inruilindicatie van deze motor op basis van de genoemde kilometerstand en uitgaande van een goede staat en conditie kan natuurlijk altijd. Dan denk ik aan een inruilwaarde van rond de 15.000-15.500 euro. Ik wil benadrukken dat die inzet rijkelijk hoog ingeschat is, maar gezien alle extra's én de aanschaf van weer een prijzige nieuwe motorfiets, mag u gerust de lat wat hoger leggen ter onderhandeling.