Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kan het aantal arbeidsuren wel kloppen

Vraag gesteld door op 13 maart 2020

Opel Meriva 1.4 Cosmo lekkage bij turbo vastgesteld. Offerte 5,5 uur reparatie ad € 97.50. Antivries/wartel/retourleiding Turbo K.W./toevoerl. Turbo K.W./seal/toevoerl. Turbo/uitl.spr.pakking/ onderdelen € 134.82. Gaarne verneem ik uw mening over het aantal uren.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of de berekende arbeidsuren voor de omschreven werkzaamheden wel redelijk en billijk zijn.

Wanneer ik onze documentatie raadpleeg, kom ik voor de- en montage turbo met spruitstuk op ongeveer 3 uur. Voor de retour en toevoer slang zit ik op 'n klein uurtje. Dan kom ik totaal op zo'n 4 uur maar daar komt wellicht nog het een en ander bij. Misschien het koelsysteem afvullen en ontluchten en mogelijk de voorafgaande diagnose werkzaamheden. En werkzaamheden aan en rond de turbo en spruitstuk levert nog weleens een afgebroken bout of tapeind op. Dus onvoorzien meerwerk kan je niet altijd uitsluiten.

We kunnen natuurlijk ook altijd de factuur tegen het licht houden, met vaak inhoudelijk meer info om de berekende uren wat beter te kunnen verklaren. Maar ik kom in ieder geval wel op 4 uur uit en wellicht ook méér, met inhoudelijk meer details op de rekening.