Waterstof
Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 augustus 2019
Om alle burgers van Nederland te voorzien van gas en elektriciteit verbruiken wij nu nog met z´n allen fossiele brandstoffen. Die raken een keer op en de CO2 uitstoot daarnaast is schadelijk voor ons klimaat en milieu. Klimaatverandering en daarmee smeltende ijskappen is er een vrijwel direct gevolg van. Om te voorkomen dat we onze fossiele brandstoffen straks compleet hebben verbruikt en afhankelijk zijn van schone, maar dure alternatieven, heb ik geprobeerd om mezelf te verplaatsen in u. Het goede nieuws is, ik heb de oplossing!
Mijn naam is Sunny Bedi en ik heb een bachelors degree in Human Resource Management. Verder werk ik bij de bank en heb ik een prima leven samen met mijn vrouw. Sinds kleins af aan ben ik geïnteresseerd in nieuwe technologieën. Daar lees ik graag over in mijn vrije tijd.
In 2011 zag ik een filmpje van een Amerikaanse man, Stanley Meyer. Het was hem als eerste ter wereld gelukt om een auto volledig op water (H2O) te laten rijden. Daar was ik zo van onder de indruk, dat ik me in m’n vrije tijd erop stortte om de technologie te achterhalen. Daar heb ik veel over gelezen en gepraat met deskundigen. Daar heb ik ook veel mee geëxperimenteerd in mijn kelder en in 2018 had ik de oplossing.
Nu ben ik zover dat ik de technologie bezit om snel, goedkoop en veilig waterstof (H2) op te slaan zonder dat er stroom voor nodig is om de waterstofatomen van de watermolecuul (H2O) te scheiden.
Onze aardkorst bevat bepaalde elementen die veel voorkomen. Door een chemische reactie wordt water op een natuurlijke manier gesplitst. Zuurstof (O2) lost zich op in de lucht en de waterstof (H2) slaan we op. Nu hoeven we nooit meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Alle inwoners van Nederland kunnen voor 100% worden voorzien van groene gas en stroom. Deze snelle, goedkope en veilige techniek om waterstof te kunnen scheiden van water zullen we gebruiken in onze huishoudens, maar ook in voertuigen.
Kort geleden heb ik bij Toyota aangeklopt. Die mensen zijn erg enthousiast en ik heb contact informatie gekregen van het hoofdkantoor van Toyota in Japan. Echter wil ik dat ons land (Nederland) hier als eerste bij is en hier profijt van heeft. Vandaar dat ik in eerste instantie bij u wil aankloppen. Bij Shell wil ik niet aankloppen, omdat ik niet wil dat deze succesvolle technologie in een la verdwijnt.
Graag wil ik u mijn technologie tonen, zodat wij alle Nederlandse inwoners op een efficiënte manier voor 100% van groene stroom en gas kunnen voorzien.
Ondertussen ben ik zover dat ik deze technologie heb toegepast in mijn auto en het werkt! De materialen die er voor nodig zijn om mijn prototype veilig in een auto te installeren kost nog geen honderd euro.
Antwoord van Harm
ANWB ExpertHartelijk dank voor uw bericht en mooi dat u zo betrokken bent bij dit onderwerp.
Er zijn in Nederland meerdere goede ideeën en projecten op het gebied van waterstof. Het is niet aan de ANWB om deze te beoordelen op haalbaarheid en daar ontbreekt het ons ook voor aan kennis.
Die kennis is er wel in Nederland op de universiteiten, zoals die in Delft, Eindhoven en Twente en bij de HAN. Daar zijn bevolgen studenten onder leiding van mensen die wetenschappelijk zijn onderlegd met hele mooie dingen bezig. Op internet vindt u gemakkelijk waarmee zij bezig zijn zodat u wellicht aansuiting kunt vinden bij een universiteit die u aanspreekt of die in uw buurt is.
Succes met de uitwerking van uw plan!
Deel deze pagina