Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor/auto uit het Midden-Oosten naar Nederland rijden en invoeren

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 9 maart 2019

Zoals de titel al beaamt. Ik zou graag mijn motor dan wel auto vanuit Omaan naar Nederland willen rijden. Ik ben van plan het voertuig als verhuisboedel in te voeren. Kan ik zomaar Europa binnen rijden? Of heb ik naast de vanzelfsprekende papieren ook andere eisen waar ik aan moet voldoen.

Als voorbeeld: ik weet dat er een T1 formulier is voor transport van goederen. Is er ook een soortgelijk formulier nodig om EU binnen te rijden met een voertuig uit Oman.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U bent van plan uw auto/motor vanuit Omaan als verhuisgoed mee te nemen naar Nederland.

U mag u uw verhuisgoed en persoonlijke goederen zonder dat u belasting moet betalen, invoeren in Nederland. Zo ook dus uw auto en motor. Ik verwijs u daarvoor naar de pagina ''Ik verhuis naar Nederland en wil mijn verhuisboedel belastingvrij in Nederland invoeren''.

Aanvullend laat de RDW de aanvullende info zien omtrent het invoeren van een voertuig van buiten een EU of EVA-land. Daarin ook een verwijzing naar het noodzakelijk document om de voertuigen als verhuisgoed mee te nemen. Zie de pagina ''Verhuizen naar Nederland en uw voertuig meenemen''.
 

Zie ook ''Invoeren vanuit land buiten EU of EVA-land''  met aanvullende informatie over het keuren van de auto/motor bij de RDW voor het verkrijgen van het kenteken.