Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

TUV eisen duitsland motor export

Vraag gesteld door Michele1234 op 26 maart 2018

Beste,

Aangezien wij van plan zijn om te verhuizen naar het buitenland in dit geval Duitsland en wij van plan zijn een motor te kopen in nederland stellen wij u deze vraag.

Op dit moment hebben wij een motor op het oog die van alle kanten is aangepast. Zeer mooi maar of dit aan de veiligheidseisen van de TUV voldoet is nu even de vraag.

Er zijn allerlei verhalen, zo moet ieder modificatie aan het voertuig worden aangegeven en schijnbaar een X bedrag voor betaald worden. Wij horen ook dat alle modificaties CE gekeurd moeten zijn. Dit is zeer lastig want plaat en laswerk is niet gekeurd. En hoe zit het met bijvoorbeeld roest aan de binnenkant van het frame? In welke mate mag dit voorkomen? Het is natuurlijk van belang dat wij een motor kopen die voldoet aan de keuring om zo onnodige kosten te voorkomen.

Hopelijk krijgen we hiermee wat verheldering.

Alvast bedankt voor de moeite!

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U vraagt wat de eisen aan een motor zijn bij export naar Duitsland.

Voor een motor met een goedkeuring binnen de EU zijn geen problemen te verwachten.

Soms is het nodig om een voertuig te laten keuren bij een keuringsstation van de RDW. Bijvoorbeeld als u een voertuig heeft aangepast.

Als u dus een aangepaste motor gaat kopen is het belangrijk dat deze aangepaste motor gekeurd is door de RDW, zeker als er aan het frame gelast is voor de aanpassingen. Als de motor niet meer aan de typegoedkeuring voldoet zal de motor een individuele goedkeuring moeten hebben.
***

Reactie van Michele1234:

Helder antwoordt, maar dan nog hoe zit het met de keuring in Duitsland? Type goedkeuringen in Nederland voldoen kennelijk niet aan de goedkeuring in Duitsland. Zo mag er bijvoorbeeld niets anders op zitten dan origineel. En moet ik voor ieder aangepast deel een zogenaamde "freigaben of een gutachten" hebben. Klopt dit uberhaupt wel?***

Reactie van Leo Ruijgrok:

Voor specifieke vragen over de keuring in Duitsland kunt u informeren bij TÜV Nederland.